MERSİN’İN İLÇELERİ SELE TESLİM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’İN İLÇELERİ SELE TESLİM!


 

Mersin hafta sonu yağan sağanak yağmur ilçelerde tedirginlik yaratırken, bazı ilçelerde sele dönen yağmur maddi hasara neden oldu.

Silifke, Anamur, Mut ve Erdemli ilçelerinde yoğun yağış nedeniyle işyerleri ve tarım arazileri zarar gördü. Mersin merkezde ise vatandaşlar Toroslar’dan sel suları ile gelip dere ağzına yığılan odunları tehlikeye aldırmadan toplamaya çalıştı. Bazı vatandaşlar azgın sulara girerek su içinden kütük kapma yarışına girdi. Tehlikeye aldırmadan yapılan kütük kapma yarışı izleyenleri hayretler içinde bıraktı. 

METREKAREYE 70 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Anamur’da haftasonu başlayan ve 14 saat etkili olan yağış nedeniyle metrekareye 70 kilogram yağmur düştü. Yoğun yağış nedeniyle işyerleri ve tarım arazileri zarar gördü. 

Aşırı yağışlar Anamur’da hayatı olumsuz etkiledi, hasara neden oldu. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, ilçede incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalarda ekipleri bizzat yönetti. 
Başkan Türe incelemelerine su baskını yaşayan bir işyerini ziyaret ederek başladı. Hüseyin Öztürk’ün sular altında kalan işyerinde incelemeler yapan Türe, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Buradaki incelemelerin ardından şehir merkezini dolaşan Başkan Türe, dükkanı su altında kalan vatandaşların iş yerlerine uğrayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. MESKİ ve Anamur Belediyesi ekipleri ihbar gelen noktalara ara vermeksizin müdahalelerde bulunurken Başkan Türe ziyaret ettiği noktalarda MESKİ, İtfaiye ve Anamur Belediyesi ekiplerine kolaylıklar diledi. Şehir merkezindeki ziyaretlerinin ardından Sultan Alaaddin Mahallesi Göçmenler Mevkiinde evini su basan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Mehmet Türe, daha sonrada Sultan Suyu civarında yer alan ve kanalların taşmasıyla çilek seraları su altında kalan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. 
Sultan Suyu bölgesinde MESKİ’ye ait iş makineleri kanalları açmak için mücadelelerini sürdürürken Başkan Türe, Sultan Suyu bölgesinde tekneleri bulunan balıkçılara da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ardından Anamur Lisesi önünde Ak Cami civarında yoğun yağış sonrası su giderlerinin patlaması sonucu yolda göçük meydana gelen bölgeyi inceleyen Başkan Mehmet Türe, fen İşleri yetkililerinden bilgi aldı. Buradaki incelemeye Akarca Mahalle Muhtarı Ahmet Çağlar eşlik etti.
Ayrıca; Anamur İtfaiyesi’ne 61 ayrı noktadan sel baskını ihbarı geldiği öğrenildi. 

ERDEMLİ’DE SEL NÖBETİ

Erdemli’de aşırı yağışların sürmesi sebebiyle belediye çalışanları gece boyunca kritik noktalarda müdahaleye hazır vaziyette bekledi. 
Zamanında aldıkları tedbirler neticesinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Yaptığımız alt yapı çalışmaları ve aldığımız tedbirler sayesinde Erdemli yoğun yağışlardan fazla etkilenmedi” dedi.  Belediye ekiplerinin hafta sonu boyunca teyakkuz halinde beklediğini belirten Tollu, meydana gelebilecek olaylara karşı anında müdahale edebilmek için bilhassa geceleri tetikte beklediklerini ifade etti. Gece boyunca çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Tollu, Erdemli’de belediye olarak üzerlerine düşen her tedbiri fazlasıyla aldıklarını kaydetti. Tollu, bu tedbirlerin hem afet esnasında ve hemen öncesinde hem de yılın her ayında rutin olarak alındığını belirtti. En büyük tedbirin ilçenin altyapısı olduğuna dikkat çeken Tollu, “Çok fazla yağmur yağdı. Buna rağmen az zararla bu yıl bu afetleri atlattık. Allah daha beterinden korusun” dedi.
İlçenin çeşitli yerlerinde alınan tedbirleri birebir ziyaret ederek denetleyen Tollu, afetten zarar gören diğer ilçe halkına da geçmiş olsun dileklerini iletirken belediyeden yapılan açıklamalarda ise bu tür durumlarda sorumlu diğer kurum ve kuruluşların da sürekli olarak yazışma yaparak tedbir almaları yönünde uyarıldığı fakat henüz olumlu bir sonuca ulaşılamadığı, bu durumun da endişe uyandırdığı vurgulandı. 

MUT’TA YAĞMUR VE 
DOLU HAYATI FELÇ ETTİ

Mersin’in Mut ilçesinde 2 gündür etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı selden dolayı bahçe ve yollar sular altında kaldı.
Şiddetli yağmur ve dolu yağışı nedeniyle derelerden akan sular Göksu ırmağında birleşince ırmak kenarında bulunan bahçeler sular altında kaldı. İlçede gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle bahçeler ve yollar sular altında kaldı. Göksu ırmağı sel sularından taşarak bahçelere zarar verdi. Irmak kenarında bulunan mahalle sakinleri ise yetkililer tarafından sele karşı uyarılıyor.
Mahalle yollarında mahsur kalan araçlar ise Mersin Büyükşehir ve Mut Belediyesi ekiplerince kurtarıldı. Şehir merkezinde Mersin Büyükşehir ve Mut Belediyesi araçlarıyla 24 saat yolda biriken sel birikintilerini temizleme çalışmaları devam ediyor. 

SEL ÖNÜNDEN KÜTÜK KAPMA YARIŞI

Mersin'in Erdemli ilçesinde Toroslar Dağları'ndan gelen sel suları Alata deresiyle Akdeniz'e ulaştı. Taşkın sularla birlikte ormanlık alanlardan gelen kütük ve odunlar ise sahile yığıldı. Vatandaşlar da dere ağzına yığılan odunları tehlikeye aldırmadan toplamaya çalıştı. Bazı vatandaşlar azgın sulara girerek su içinden kütük kapma yarışına girdi. Tehlikeye aldırmadan yapılan kütük kapma yarışı izleyenleri hayretler içinde bıraktı. 
Vatandaşlardan Erkan Ediz, "Bu odunlar selden, yağmurdan kırılıp da dereden selle gelen odunlar. Kışın yakmak için kullanıyoruz. Tehlikeli ama mecburuz, kış geldi kömür gelmedi. Mecbur bunları toplayıp yakacağız" dedi.
"İnsanların durumu bu" diyen Ediz, "3 tekerli aracımızı doldurduk, biraz daha var, yakacağımız çıktı. En azından topladığımız odunlar 2-3 ay gider. İçi geçmiş, ormanda kalmış odunlar. Sel suyu 3 saattir devam ediyor. Buradaki kargaşa da 3 saattir devam ediyor" şeklinde konuştu.
Yaşlı bir kadın ise, "10 kez telefon açtım bana kömür gelmedi. Bende romatizma var, soba yakmak zorundayım. torunlar topluyor ben de kenara atıyorum. Tehlikeli olsa olmasa mecburuz, soğukta donuyoruz. Sel götürse bir aile yok olup gidecek" dedi.
Erdemli ilçe merkezinden geçen Alata deresinde su miktarı en üst seviyeye yaklaşırken, ilçede ilgili bütün ekiplerin teyakkuz hali sürüyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA