ÜRETİCİ KADINLAR OPERADA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜRETİCİ KADINLAR OPERADA


 

Daha önce Mezitli sahilde düzenlenen bir etkinlikte dinlediği opera sanatçılarından etkilenen ev hanımı Fatma Şimşek’in tekrar izleme hayali gerçek oldu.

Şimşek ve 25 arkadaşı Mersin Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştirilen Kadın Besteciler Konserini izledi.

Bozön mahallesinde oturan ve çiftçilikle uğraşan ev hanımı Ayşe Şimşek’in hayali Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından gerçekleştirildi. Ayşe Şimşek, daha önce sahilde bir konser veren opera sanatçılarını izleyen ve çok beğendi, ancak kırsal kesimde yaşaması nedeniyle tekrar izleme imkanı yakalayamadı. Mezitli Merkez Kadın Üretici Pazarı’nda satış yapan Ayşe Şimşek, Başkan Tarhan’dan Pazar ziyareti sırasında, Başkan Tarhan’dan kendisini Mersin Kültür Merkezi’nde bir etkinliğe götürtmesini talep etti. Başkan Tarhan, Şimşek ve 25 arkadaşının Mersin Devlet Opera ve bale sanatçılarının gerçekleştirdiği ‘Kadın Besteciler Konseri’ni izlemesini sağladı.

“BENİM İÇİN UNUTULMAZ BİR ANDI”
Köyde yaşadığı için bu tür sosyal etkinliklerde yeterince yer alamadığını ifade eden Fatma Şimşek, “Bir halk etkinliği sırasında sahilde opera konseri izlemiştim. Çok hoşuma gitti ama köyde oturduğumdan ve biraz da çekindiğimden tekrar izleme şansım olmadı. Kadın Üretici pazarları aracılığı ile biz kadınların büyük gelir sağlayan ve aynı zamanda sosyal olarak ta gelişmesi fırsatını Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’ın pazarımızı ziyareti sırasında bu talebimi dile getirdim. Başkanımızda hemen gerekli bağlantıları kurarak birkaç gün sonra özel araçla beni ve 25 arkadaşımı evimizden aldırarak, konseri izlememi sağladı. İçimde bir uhde olarak kalan opera sanatçılarının konserini yerinde izledim hem de oradaki havayı, dev kültür merkezini gezme imkanı yakaladım. Başkanımıza bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ederim” dedi.

“KADINLAR EKONOMİK VE SOSYAL YÖNDEN GELİŞİYOR”
Türkiye’de hiçbir yerde olmayan Kadın Üretici Pazarı’nın asıl amacının kadınları ekonomik yönden desteklerken, sosyal ve kültürel yönden de gelişmesini sağlamak, olarak belirlediklerinin altını çizen Başkan Tarhan ise, “Ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınlarımız, daha fazla sosyal alanda yer buluyor sanatsal ve kültürel faaliyetlerde daha çok yer alıyorlar. Kırsal kesimde yaşayan bir kadınımızdan Operaya gitme teklifi gelince hemen girişimde bulundum. Sık sık birlikte etkinlik yapma imkanı bulunduğumuz Mersin Opera ve Bale Müdürlüğü yetkilileri de bu talebimizi seve seve kabul etti ve kadınlarımızın opera konseri izlemelerini sağladılar. Kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızla kentte yaşayan kadınlarımızın kaynaşmasını sağlayan Kadın Üretici Pazarımızın ne denli doğru bir proje olduğunu bu yolla görmüş olduk. Daha önce başta Ankara Anıtkabir olmak üzere çok sayıda kültürel ve sosyal etkinliklere götürdüğümüz, ekonomik olarak artık daha talep eden bir yapıya kavuşan kadınlarımız, kültürel ve sosyal açıdan da büyük aşamalar kaydetmeye başlamışlardır” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA