CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRE!


 

Mersin Şehir Hastanesi’nde çalışan işçiler maaşları ödenmediği için iş bırakma eylemi yaptı. 3 aydır paralarını alamayan işçiler işverene Cuma’ya kadar süre verdi.

SONER AYDIN

Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olma özelliğine sahip, 650 milyon liraya mal edilen Mersin Şehir Hastanesi’nde yaklaşık 200 işçi 3 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı. Şehir Hastanesinin kalan işlerini yapan işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle acil bölümünün giriş kapısına yürüdü. Acil kapısının önünde polis barikatı ile karşılaşan işçilere ‘eylemin yasal olmadığı’ söylenerek dağılmaları istendi. Bir emniyet yetkilisinin işçilere “Dağılın eğer dağılmazsanız başka şekilde dağıtırız” ifadelerini kullanmasının üzerine bir işçi “Burada evine ekmek götüremeyen insanlar var” diye yanıt verdi. 

“MUHATTAP BULAMIYORUZ”
Yürüyüşünü engellemek isteyen emniyet yetkilileri işçileri idareye yönlendirmek istedi ancak işçiler idarenin kendileriyle muhatap olmadığını söyledi. Gazetemize açıklama yapan bir işçi, hastanenin yapımını üstlenen Dia Holding ile bağlı bulundukları taşeron firma olan Çağla Grup arasında sıkıştıklarını dile getirdi. Bağlı bulundukları taşeron firma Çağla Grup’tan 3 aydır maaş alamadıklarını dile getiren işçi, Dia Holding’in kendilerine 17 Mart Cuma günü kadar paralarının yatacağını sözünü verdiğini belirtti. 

“CUMA’YA KADAR BEKLEYECEĞİZ”
Dia Holding’in kendilerine verdiği sözün üzerine eylemi sonlandıklarını ancak verilen sürede paralarının yatmaması halinde eylem yapacaklarını dile getiren işçi, “Hastanenin yetişmesi için gece gündüz çalıştık. Hastaneyi istenilen tarihte yetiştirdik. Biz sözümüzü tuttuk ama işveren sözünü tutmadı. 3 aydır maaş alamıyoruz. Kirasını ödeyemeyen arkadaşlarımız var. Canımıza tak etti artık. Cuma gününü bekliyoruz” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA