YAĞMUR MERSİN’İ YİNE VURDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAĞMUR MERSİN’İ YİNE VURDU!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki şiddetli yağış uyarıları sonrası alarm konumuna geçerek, muhtemel sorunlara anında müdahale için teyakkuza geçti.

Ekipler, 3 gün süresince ve 24 saat boyunca sahada oldu. 

Mersin’de kent genelinde olduğu gibi kentin batısında da şiddetli yağış etkili oldu. Özellikle Anamur ve Bozyazı ilçelerinde halk sel tehlikesine karşı teyakkuza geçti. Aşırı yağış nedeniyle bölgede bulunan birçok ev ve işyerini su basarken, derelerin taşma riskine karşı yetkililer önlem almaya başladı. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri de, 29 Aralık 2016’da yaşanan sel afetinin yeniden yaşanmaması için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerinden hareketle Kriz Masası etrafında toplandı. Hafta sonu aralıklı olarak süren yağışlarda, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak, olası kaza ve aksamalara zamanında müdahale etmek için görev başına geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde beklenen şiddetli yağışların afete dönüşmemesi ve olası zarar boyutunu en aza indirebilmek için sahada da görev aldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu ekipler, hem sahada hem de ihbar alınan bölgelerde 3 gün süresince 24 saat esasına göre görev yaptı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm bölgelere daha hızlı hizmet verebilmek için ekipleri grup amirliklerinde konuşlandırdı. İhtiyaç durumuna göre bütün daire başkanlıklarının destek vereceği çalışmalarda Merkez İtfaiye’de 3 pikap ve 8 kişilik ekipten oluşan 1 ambulans, Mezitli Grup Amirliği’nde 2 pikap, 1 kepçe ve 1 Engelli Transfer Aracı, Davultepe Grup Amirliği’nde 2 pikap, 1 kepçe ve 8 kişilik ekipten oluşan 1 ambulans, Akdeniz Grup Amirliği’nde 2 pikap ve 1 kepçe, Yenişehir Grup Amirliği’nde ise 2 pikap, 1 kepçe ve 8 kişilik ekipten oluşan ambulansın yanı sıra 1 saha ekibi ve 1 adet Engelli Transfer Aracı her türlü olaya müdahale için hazır bekledi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA