MERSİN’DE HÜNKÂR SOFRASI AÇILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE HÜNKÂR SOFRASI AÇILDI


 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya özgü yemeklerin vatandaşlar ile buluşacağı Hünkâr Sofrası isimli restoran görkemli açılışın ardından hizmete girdi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in tarihi ilçesi olan Akdeniz’de halk arasında Kuruçeşme olarak bilinen 5001 Sokak’ta Doğu ve Güneydoğu tatlarını Mersinlilere sunacak olan Hünkâr Sofrası isimli restoran görkemli bin açılış ile misafirlerini ağırlamaya başladı.  
Açılışa; AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve çok sayıda davetlinin katılımı ile açılan restoran; Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne has et yemeklerinden, tatlı ve çorba çeşitlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi ile hizmet vermeyi hedefliyor. Restoranda Mersin’de ilk olarak Tirid yemeği ve Urfa Kadayıfı Tatlısı yapılarak vatandaşın damak zevkine sunulacak. 

“ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
Restoranın açılış konuşmasını yapan AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, “Herkes şunu çok iyi bilsin ki dünyanın kalkınmasının yolu ülkemizin, Mersin’imizin, Akdeniz’imizin kalkınmasının yolu esnaf ve sanatkardan geçer. Bu yüzden gerek ulusal gerekse de yerel anlamda esnaf ve sanatkarımıza sahip çıkmak zorundayız. Bugünün esnafı yarının iş adamıdır. Bugünün esnafı yarının belediye başkanı ve yarının milletvekilidir. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’da bu noktaya esnaflıktan geçerek geldi. Bende TBMM’ye esnaflıktan gittim. Dolayısıyla Türkiye’deki 2 Milyon Esnaf’ın sorunları da ciddi anlamda beni ilgilendiriyor. Tabi düne kadar bizler 1992’lerde işyeri açtığınız zaman esnaf kredi kooperatiflerinde yüzde 69 faiz ile kredileri alabiliyordu. Bugün Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifleri’nde 0,5 faiz oranı ile kişi başı 30 Bin TL kredi verdik. KOSGEB aracılığıyla da bu son günlerde malumunuz 50 Bin TL faizsiz kredi veriyoruz. Gençlerimiz iş yeri açacağı zaman proje karşılığında 50 bin TL hibe veriyoruz” dedi.  

“ATIL DURUMDA BIRAKILAN BÖLGEYE CAN KATACAKTIR”
Restoranın, atıl durumda bırakılan bir bölgede açıldığı için duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise “Mekânın 3 katlı olması, değişik etkinlikler yapılma imkânları ile bölgeye iyi gelecektir. Değişik farklı kültürler her zaman insanımız için iyi olacaktır. Bu bölge Tapu Dairesi’nin taşınması ile birlikte atıl bir durumdayken bu tesisin buraya bir can katacağını düşünüyorum” cümlelerini kullandı.  

TRİD YEMEĞİ VE URFA KADAYIFI MERSİN’DE DE PİŞECEK
Hünkâr Sofrası Restoranı’nın ortakları Nabi Fırat, Sait Yücesoy ve Hadi Ağaç ise açılış törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ortaklar adına açıklama yapan Nabi Fırat, Mersin’de alternatifi olmayan bir mekân açtıkları iddiasında olduklarını söyledi. Restoranlarında kalite, güven ve müşteri memnuniyetinin en önemli vizyonları olduğunu söyleyen Fırat, Mutfakta kurdukları kamera sistemi ile müşterilerin mutfağı izleyebileceğinin altını çizdi. Nabi Fırat, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Mekânımızda genellikle doğu ve Güneydoğu Anadolu mutfağına özgü olan ancak her kesime hitap edecek çeşitler olacaktır. Ayrıca Mersin’de ilk olarak Tirit yemeği ve Urfa şehrine has bir tat olan Urfa Kadayıfı da menümüzde olacaktır. Bu çeşitlerimiz Mersin’de bulunamayan çeşitlerdir. Burada vatandaşlarımız için pişireceğiz ama ileriki dönemlerde bu alternatif çeşitleri artırmayı planlıyoruz. Kalite, güven ve müşteri memnuniyeti bizim en önemli önceliğimizdir. Temizliğe ve hijyene çok önem veriyoruz. Restoranımızın orta katında daha çok Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne görülen Osmanlı tarzı şark ve sedir odaları bulunuyor. Yine orta katımızda bir şark odamızda yer sofrası bulunuyor. Bu odalarımızla Mersinlilerin özlediği bir konsepti sunmak istiyoruz.” Onun dışında orta ve üst katımızda teras alanlarımız var. Burada müşterilerimiz yemeklerinden sonra çaylarını ve kahvelerini içebilecektir. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA