“‘TÜRKİYE 1’DEN BÜYÜKTÜR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“‘TÜRKİYE 1’DEN BÜYÜKTÜR!”


 

Gündem değiştirmek için ortaya atılan anayasa değişikliğinin iktidarın ömrünü en fazla bir ay daha uzatacağını savunan DSP Genel Başkanı Aksakal, “17 Nisan sabahı Türkiye yeniden kurtuluşun ışıklarıyla, Cumhuriyetin aydınlığında insanca bir yaşamın ufkuna yelken açacaktır. Buna inanıyoruz. Yeri geld

GİZEM EKİCİ

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, referandum çalışmaları  kapsamında Mersin'e gelerek, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Burada konuşan Aksakal, Mersin’in tarımsal üretimin en yoğun olduğu illerden biri olduğunun altını çizerek, Çukurova’nın, pamuğuyla-mısırıyla, tahılıyla-fıstığıyla, narenciyesiyle-karpuzuyla, her türlü sebzesiyle-meyvesiyle kendi kendine yettiği gibi diğer illeri de besleyen bir tarım merkezi olduğunu vurguladı. “Sanayi üretimi de bunların yanında ayrı bir önemli özelliğidir Mersin’in” diyen Aksakal, ancak ülkemizin son 15 yılda gerek ekonomisi, gerekse siyasi yapısı itibariyle neredeyse bitirilme noktasına getirildiğini savundu.

“GELECEĞİMİZ KARARTILIYOR”
 “Yüz yıl öncesi koşulların görüntüsünde bir Türkiye ile karşı karşıyayız bugün” diyen Önder Aksakal, Türkiye’nin; bütün komşularıyla barışık bir ülke durumundan, tüm dünya ile kavgalı bir devlet haline getirildiğini söyledi. Aksakal, “Çağdaş medeniyetlerin yolundan çıkarılıp, kara Afrika’nın, Ortadoğu’nun karanlık dehlizlerine sürüklendik. 150 milyar dolar toplam borçla devrettiğimiz devleti bugün trilyon dolarlar seviyesinde bir batağın içine sürükleyen Ak Parti iktidarı, sıfır terörle teslim aldığı ülkeyi bir kan deryasına çevirmiştir. Ordumuz ve askerimiz sonu belirsiz bir maceranın içine sürüklenmiş, devleti yönetenler kendi bölgemizdeki gerçek komşularımızla değil, müstakbel komşularla hareket eder olmuştur. Emperyalizmin dümen suyuna teslim olmuş iktidar, sıfırı tüketmiş müflis tüccar misali olan biteni örtbas etmek için darbe dönemlerinin hikâyeleriyle ve hatta Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki şartlarda yapılanlarla milleti oyalama peşindedir. Deniz bitmiştir. Gemi karaya oturmuştur. 80 yıllık kazanımları özelleştirme adı altında har vurup harman savuran iktidar sahipleri, şimdi de Türkiye Varlık Fonu adı altında devletin tüm varlığını ipotek etmekte ve geleceğimizi resmen karartmaktadır” dedi.

“EMPERYALİST EMELLERİN BATAKLIĞINDA YOK OLUP GİDECEKLER”
Milleti bu manzaradan uzak tutmak adına ortaya atılan Anayasa Değişikliği’nin iktidarın sonunu 1 ay daha uzatmaktan öteye gitmeyeceğini belirten DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “17 Nisan günü gerçekler gün gibi ortaya dökülür. Kendileri de biliyorlar ki 16 Nisan akşamı sandıklardan çıkacak bu halkın iradesi bir şamar gibi patlayacaktır. İşte bu korku, iktidar ve yandaşlarını acımasız ve saldırgan bir hale getirmiştir. Bu tehlikeli bir gidiştir. Biz bu filmi 12 Eylül darbesi öncesinde görmüştük.  Demokrasiyi ve eşitliği arayanlara karşı elleri muştalı, yüzleri maskeli, ağızları salyalı tetikçilerin saldırıları, nihayetinde toplumun da kamplaşmasına ve kardeşi kardeşe düşman olacak hale getirmişti. Ak Parti’nin koltuk değneği olmuş, dilinden milliyetçiliği düşürmeyen, insanları da olmayan aklınca imalı bir şekilde tehdit eden ve bize göre Adana’lının yüzünü karartan Bahçeli gibi siyaset figüranları başrol oyuncularıyla birlikte bu emperyalist emellerin bataklığında yok olup gideceklerdir.

“BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZ TEHDİT ALTINDA”
Demokratik Sol Parti olarak ulaşabildiğimiz her yerde vatanın nasıl peşkeş çekilmeye çalışıldığını, ülkenin bölünmez bütünlüğünün nasıl tehdit altına sokulduğunu, vatandaşın nasıl kimliksizleştirileceğini anlatacağız. Ülkeye ‘sığınmacı’ adı altında sokulup, sonra da ‘birinci sınıf vatandaş’ muamelesi yapılanlar karşısında, bu toprakların gerçek sahiplerinin nasıl ayaklar altına alındığını anlatacağız. Sabah akşam 15 Temmuz darbe girişiminin gölgesine sığınıp kendilerini bu işlerde günahsızmış gibi gösterenleri anlatacağız. Referandumda evet çıkması için can atan sahte hayırcıları anlatacağız. Kısacası hiçbir ihtiyaç yokken durduk yere devletin temel taşlarıyla oynayanların geçmişte PKK ve FETÖ terör örgütleri tarafından kandırıldıkları gibi şimdi de Bahçeli ve Perinçek ikilisinin tezgâhıyla aslında bir kez daha kandırılmakta olduklarını anlatacağız. 17 Nisan sabahı Türkiye yeniden kurtuluşun ışıklarıyla, Cumhuriyetin aydınlığında insanca bir yaşamın ufkuna yelken açacaktır. Buna inanıyoruz. Yeri geldiğinde ‘dünya 5’den büyüktür’ diyenler unutmamalıdır ki; ‘Türkiye 1’den Büyüktür!” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA