“Üyelerimizin yanındayız!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Üyelerimizin yanındayız!”


 

Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Solak, Mersin’de görevinden ihraç edilen kamu emekçilerine sahip çıkarak, “Dün olduğu gibi bugün de üyelerimizin yanındayız” dedi.

SONER AYDIN

Tüm Bel-Sen Mersin Şubesi, İşçileri Bakanlığı tarafından kayyum atanan Akdeniz Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nde işine son verilen kamu emekçileriyle ilgili şube binasında açıklama yaptı. Genel merkez yöneticilerinin de destek verdiği açıklamada, Mersin’de 32’si Akdeniz Belediyesi, 2’si Büyükşehir Belediyesi’nden olmak üzere toplam 32 üyelerinin işine son verildiği kamuoyuyla paylaşıldı. Sendika adına açıklama yapan Şube Başkanı Canan Solak, işine son verilen ve açığa alınan üyeleriyle dayanışma içinde olacaklarını söyledi. 

“HUKUKSUZ UYGULAMALARI KABUL ETMİYORUZ”

İşten atmalara son verilmesini ve atılan emekçilerin işlerine geri dönmesini talep eden Solak, Tüm Bel-Sen olarak demokratik yollarla hak mücadelesi vereceklerini sözlerine ekledi. Belediyelere yönelik kayyum atamalarına da tepki gösteren Solak, “Yerel yönetimlere yönelik salt güvenlik ve rant odaklı bu anti demokratik, hukuk dışı müdahaleyi, sadece bölge belediyelerine yönelik değil oradan başlayarak bütün ülkeye yayılacak bir merkezileştirme ve tekleştirme hamlesi olarak görüyoruz. Halkın iradesini yok sayma, ülkemizin çoğulcu yapısının ve toplumsal demokrasisinin köklerinin dinamitlenme, biz yerel yönetim emekçilerinin hak ve özgürlüklerini gasp ederek, çalışma ve yaşma koşullarımızı çok daha kötüleştirmeyi amaçlayan böylesi bir dönüşümü kabul etmiyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA