CHP’li Atıcı, TYP ile işe alımları sordu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li Atıcı, TYP ile işe alımları sordu


 

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Atıcı, İŞKUR tarafından düzenlenen Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında kimlerin hangi şartlarda işe alınacağını sordu.

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, İŞKUR'un Mersin'de Toplum Yararına Program'ı (TYP) kapsamında çeşitli kurumlarda çalıştırılmak üzere geçici işçi alımlarını meclise taşıdı. Atıcı, geçici işçi alımı kurasına sadece AKP'ye yakın olan kişilerin ekleneceği ve kuranın AKP'liler arasında yapılacağı kaygısını gündeme getirdi. Başbakan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını talep eden Prof. Dr. Atıcı, “Mersin'de Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR)'un Toplum Yararına Program'ı (TYP) kapsamında çeşitli kurumlarda çalıştırılmak üzere geçici işçi alımı yapılacağı ilan edilmiştir. İktidarın, her seçim öncesi "istihdam seferberliği" adı altında gerçekleştirdiği geçici işçi alımlarında, partizanlık ve adam kayırmacılık yaptığı sıklıkla basına yansımaktadır. Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüklerinin, iş gücü ihtiyacını karşılamak ve işsizliğe çare olmak yerine, AKP teşkilatı gibi faaliyet gösterdiği ve seçim rüşveti haline gelen geçici işçi alımlarında usulsüzlükler yaptığı iddialar arasındadır. Toplum Yararına Program kapsamında Mersin Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere yapılacak geçici işçi alımları için 7 Mart 2017 tarihinde noter huzurunda kura çekileceği ilan edilmesine rağmen İçişleri Bakanlığı'nca güvenlik soruşturması yapılacağı gerekçe gösterilerek kuranın ileri bir tarihte gerçekleştirilmek üzere iptal edildiği öğrenilmiştir. İŞKUR'a yapılan başvuru sırasında vatandaşlardan sabıka kaydı istenildiği halde, İçişleri Bakanlığı'nca kriterleri belli olmayan ikinci bir "güvenlik" soruşturması yapılacağı ve bu uygulama ile de kuraya dahil olacak kişilere müdahale edileceği iddiaları vatandaşları huzursuz etmektedir” dedi.

“KURA AKP'LİLER ARASINDA MI YAPILAK?”

Uygulama ile geçici işçi alımı kurasına sadece AKP'ye yakın olan kişilerin ekleneceği ve kuranın AKP'liler arasında yapılacağı algısı oluştuğunu öne süren Atıcı şu soruları yönletti: Türkiye genelinde "Toplum Yararına Program" kapsamında 1 Ocak-10 Mart 2017 tarihleri arasında kaç geçici işçi alınmıştır, 10 Mart-16 Nisan 2017 tarihleri arasında kaç geçici işçi alımı yapılması planlanmaktadır? Bunların illere göre dağılımı nasıldır?  Mersin'de "Toplum Yararına Program" kapsamında 1 Ocak-10 Mart 2017 tarihleri arasında kaç geçici işçi alınmıştır, 10 Mart-16 Nisan 2017 tarihleri arasında kaç geçici işçi alımı yapılması planlanmaktadır. Bunların kurumlara göre dağılımı ve çalışma süreleri nasıldır? Mersin'de 1 Ocak -10 Mart arasında, Toplum Yararına Programı için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne kaç kişi başvurmuştur? Geçici işçilere işsizlik fonundan 2016 yılında toplam kaç lira harcanmıştır? 2017 yılı için "Toplum Yararına Program" için ne kadar bütçe ayrılmıştır?      Mersin'de "Toplum Yararına Program" için hangi kurumlarda işe alım için İçişleri Bakanlığı'nca güvenlik soruşturması yapılacaktır? "Toplum Yararına Program" kapsamında işe alınacak kişilere İçişleri Bakanlığı'nca yapılacağı söylenen güvenlik soruşturmasının kriterleri nelerdir?” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA