“Bürokratik engeller sele neden oldu!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Bürokratik engeller sele neden oldu!”


 

MHP Mersin Milletvekili Şimşek “Mersin’de 9 tane belediye MHP’ye ait ama belediyelerimizde bürokrasiyi aşamıyoruz, işler yürümüyor sonra mersin’i sel alıyor, halk perişan oluyor” dedi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada, her kriz sonrasında istihdam seferliğinin gündeme geldiğini, ancak istihdama yönelik hayata geçirilen projelerde kalıcı tedbirler alınmadığını savundu.  

“PROJELER YARIM KALDI”

Mersin'de birçok projenin yarım kaldığını MHP’li Şimşek, seçim döneminde verilen vaatlerin yerine getirilmediğini öne sürdü. Adana-Mersin yolunda sadece 8 kilometrelik bir kısmının ihalesi yapıldığını ve bu çalışma hızla projenin uzun yıllar bitirilemeyeceğini dile getiren MHP’li Şimşek, “Yapılan bir çalışmayla Adana-Mersin yolunun 8 şerit olduğunu hayatımın devam ettiği süre içerisinde benim görme şansım yok. Mersin'de birçok yolun, Mut-Silifke, Mut-Karaman, Mersin-Antalya, Mersin-Çamlıyayla yolu gibi birçok projenin de yine aynı şekilde atıl durumda kaldığını, şu anda birçok projede ödenek yetersizliğinden firmaların çalışma bile yapmadığını,2013 yılında açılışı yapılacağı söylenen Pamukluk Barajı'nın 2017 yılına gelinmesine rağmen hâlâ yerinde saydığını belirtiyorum. Hükûmetin bunlarla ilgili artık bu projelere, devam eden inşaatlara bir an önce artı ödenek göndererek bu projelerin tamamlanmasını istiyoruz” dedi.

“BÜROKRASİYİ AŞAMIYORUZ”

Devlet kurumlarında bürokrasinin ağır ve aksak işlediğini belirterek, işleyişin hızlandırılması gerektiğini kaydeden MHP’li Şimşek, “ Mersin Büyükşehir Belediyesi arıtma tesisi yapacak, iki yıldır bizzat kendim takip ediyorum, bu projenin başlayabilmesi için, Millî Emlak’a ait bir tane arazinin bir kamu kurumuna arıtma tesisi yapılmak üzere devredilmesi gerekiyor maalesef, devlette işler yürümüyor. Hazineden arsa kiralama; bırakın şahısları, devletin kurumları bile bunda büyük zorluklar yaşıyorlar. Devlet Su İşleri 100 metrekarelik bir yeri satacak olsun, evrak, dokuz on tane kurum görüşünden sonra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne, Maliyeye ve en son Başbakanlığa gidiyor. Allah aşkına, bir tarım arazisi içerisindeki üç beş dönüm bir arazinin satışının Başbakanlıkla ne ilgisi var? O ilde defterdar ne işe yarar, Millî Emlak müdürü ne işe yarar? Bunlarla ilgili, vatandaşın işini hızlandıracak bir çözüm bulmanızı öneriyorum. 2/B arazileriyle ilgili, yine, hükümet satışları kolaylaştıracağız, artıracağız." diyor. Ama bununla ilgili de fiilî durumda yaşanan birçok zorluk var. Tarım arazilerinin olduğu Mersin Erdemli Sarıkaya'da dönümüne 50 milyon ile 70 milyon lira arası fiyat konulmuş. Ben daha önce de hükümete aktardım. Bununla ilgili bir düzenleme yapın dedim. Küçük bir köydeki hazine arazilerini satmanın bedeli 50 trilyon lirayı buluyor. 50 milyon TL’yi köylünün elli senede kazanıp bir araya getirmesi mümkün değil.  Sadece kendi ilimle alakalı, sadece resmî kurumlarla alakalı Genel müdürlüklerde, Başbakanlıkta, Devlet Su İşlerinde bekleyen 20 tane, 30 tane evrak var. Birçok kurumda genel müdür yok, vekâleten bakılıyor, şube müdürü yok, vekâleten bakılıyor. Kurumlar boş. Hükümet buradan her şeyi çok güzel, güllük gülistanlık anlatıyor ama durum  göründüğü gibi değil. Belki AKP’li belediyelerde bürokrasiyi biraz hızlandırıyor olabilirsiniz ama biz kendi bölgemizdeki -Mersin'in 9 tane belediyesi, Büyükşehir dâhil, Milliyetçi Hareket Partisine ait - her belediyede bürokrasiyi aşamıyoruz. Belediye yağmur suyuyla ilgili proje yapmış, aradan Adana-Antalya yolu geçiyor, bu yolun karşısına bu suyun tahliye edilmesi gerekiyor, Karayollarından iki yıldır yazıya cevap gelmiyor, verilen yazıya Devlet Su İşlerinden iki yıldır cevap gelmiyor, işler yürümüyor, ondan sonra da Mersin'i sel alıyor, çiftçi perişan oluyor, halk perişan oluyor. Bürokrasiyi bir an önce hızlandırmanızı bekliyorum” ifadelerini kullandı.  (bülten)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA