Güçlü kadınlar hünerlerini sergiledi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Güçlü kadınlar hünerlerini sergiledi


 

’Güçlü Kadın, Güçlü Mersin’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında düzenlenen ’Geçmişten Günümüze Kadın Emeği’ sergisi, Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak tarafından açıldı.

Sultaşa Otel’de düzenlenen serginin açılışına Çakacak’ın yanı sıra il protokol üyelerinin eşleri ile şehit anneleri katıldı. Sergide, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen projelerde eğitim alan ve evinde üretim yapan kadınlar, kamu kurum ve kuruluşları, halk eğitim merkezleri tarafından 34 stant açıldı. Kadınlar, halk eğitim merkezleri ile kamu kurum ve kuruluşları açtıkları stantlarda, yapma çiçek, iğne oyası, el dokuması, el yapımı sepet, ebru, takı tasarımı, rölyef, seramik, dekoratif el sanatları, cam ürünleri, ahşap boyama, kokulu taş ve sabun, dikiş nakış, bez bebek, yağlı boya ve üçboyutlu resim ile gıda konularında ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri hem sergilediler hem de satışa sundular. Sergi kapsamında ayrıca Mersin Valiliği Protokol Şube Müdürü Ayşe Arslan’ın çektiği fotoğraflardan oluşan 'Yedi Kıtada Yaşamdır Kadın ve Yedi İklimde Bahar' isimli bir fotoğraf sergisi de yer aldı. Açılış öncesi konuşan Kevser Çakacak, Mersin Valiliği olarak kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte kentteki kadınların sosyo-ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasi hayatta var olmalarını amaçlayan proje ve çalışmalar yürütüldüğünü, sergide yer alan ürünlerin kadınların bu proje ve çalışmalarda binbir emekle ürettikleri el emeği göz nuru ürünler olduğunu söyledi. Çakacak, "Güçlü Kadın Güçlü Mersin sloganıyla düzenlediğimiz bu buluşma, milli ve manevi değerlerine bağlı Türk kadınının, Türk annesinin, Türk bacısının ve Türk kızının ne kadar güçlü, sağlam iradeli, sağduyulu, yardımsever, çalışkan ve becerikli olduğunun, böyle günlerde birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenip sağlamlaştığının en büyük göstergesidir. Hepimizin ailesinden, geçmişinden, tarihinden gelen büyükannelerimiz, kahraman Türk kadınları bizim güç ve ilham kaynağımızdır” dedi.

Konuşmaların ardından Çakacak, açılış kurdelesini kesti. Stantlardaki ürünleri tek tek dikkatle inceleyen Çakacak, ürünler ve yapım aşamaları hakkında kadınlarla sohbet etti. Ardından Olgunlaşma Enstitüsü tarafından konuklara yöresel kıyafetlerden oluşan bir defile sunuldu.

Gezmek isteyen vatandaşlar için serginin 11 Mart'ta kadar açık kalacağı bildirildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA