Akkuyu NGS’den lisans başvurusu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu NGS’den lisans başvurusu!


 

Akkuyu NGS Lisanslama ve Kamu Kurumları ile İlişkiler Direktörü Tosun, Akkuyu Nükleer Santral’inin İnşaat Lisansı için 3 Mart’ta TAEK’e, Elektrik Üretim Lisansı için de 28 Şubat’ta da EPDK’ya başvuru yaptıklarını açıkladı.

Haber Merkezi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Lisanslama ve Kamu Kurumları ile İlişkiler Direktörü Kürşad Tosun, 4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi'ndeki "Rusya Nükleer Deneyimi ve Akkuyu Projesi" başlıklı oturumda, Akkuyu nükleer santraline ilişkin bir sunum yaptı. Yaptığı sunumda Akkuyu bölgesinde devam eden Nükleer Santral çalışmaları ile ilgili bilgi veren Tosun, Türkiye’nin birçok bölgesinden çeşitli siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının karşı çıktığı Akkuyu Nükleer Santrali’nin İnşaat Lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna (TAEK) ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) başvuruda bulunduklarını bildirdi.

Santralin doğu limanıyla ilgili izinleri için başvuruda bulunduklarını ve sürecin devam ettiğini belirten Tosun, konuşmasını şöyle sürdürdü: "16 farklı lokasyonda radyasyon izleme cihazları kurulacak. Bununla ilgili izin süreci de devam ediyor. İki acil durum yönetim merkezi kurulacak. Saha seçiminde TAEK ve AFAD'la beraber çalışmalar yürütüyoruz. Santraldeki işletme dönemi için binalar ve sosyal tesisler kurulacak. Ekonomik olarak baktığımız zaman stratejik yatırımlarla başvuru süreci en yakın zamanda başlayacak"


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA