AKP, “Ölen ölsün,yeter ki nükleer olsun” diyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP, “Ölen ölsün,yeter ki nükleer olsun” diyor


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı TBMM’de yaptığı konuşmada, ülkenin nükleer enerjiye değil, enerji tasarrufuna ihtiyacı olduğunu belirtti.

Aytuğ Atıcı, Mersin Akkuyu'da yapılmak istenen nükleer santralin iptal edilmesi için açılan dava sonucunda, AKP’nin konuyu hırs ve inatlaşma boyutuyla değerlendirdiğini belirterek; "Canlı yaşamı ve doğal çevre yok olursa olsun, yeter ki nükleer santral olsun; Silifke Göksu Deltası yok olursa olsun, yeter ki nükleer santral olsun; fok balıkları, 'caretta'lar, deniz canlıları ölürse ölsün, yeter ki nükleer santral olsun." denildiğini ifade etti.

Nükleer santrallerin tüm dünyaya ölüm getirdiğini, daha birkaç hafta önce Fransa'da bir nükleer santralde bir kaza oldu ve milletin yüreği ağzına geldiğini belirten Aytuğ Atıcı, “ülkemizin nükleer santrale değil enerji tasarrufuna ihtiyacı vardır. 1989 yılından beri yakılmayan ve bugün yakılan Meclis lambaları güzel olmuş ancak elektrik tasarrufu konusunda başta biz örnek olmalıyız.” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA