Hem suçlu hem güçlü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hem suçlu hem güçlü!


 

Mersin Barosu’nda bir kadın avukata şiddet uygulamasının üzerine özür beklenen Ali Er, yaptığını savunup, kadınların açıklama yapmak istemesini provokasyon olarak niteledi!

SONER AYDIN

Dün baroda açıklama yapmak isteyen kadın avukat Şilan Türk’ü göğsünden iterek kürsüden indirmeye çalışan Mersin Baro Başkanı Ali Er, olaya dair gönderdiği basın bildirisinde yaptığını savundu. Baro Başkanı Er, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi üyelerinin istifalarını kamuoyuyla paylaşmak istemesini ise provokasyon olarak değerlendirdi. Kadınların açıklamasını kendisine yönelik bir saldırı olduğunu belirten Başkan Er, kadınları kürsüyü işgal etmekle suçladı.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ” DEDİ ŞİDDET UYGULADI!

Kürsüde konuşmak isteyen kadın avukatı göğsünden iten Ali Er, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne dair basın açıklamasında, kadına yönelik şiddetin asla kabul edilemez olduğunu söyledi. Er açıklamasında, “Kadınlarımızın onuruna ve bedenine yönelik her türlü saldırı tüm insanlığa yapılmış, sırf kadın olduğu için öldürülen her kadınla birlikte tüm insanlık katledilmiş demektir. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için kanun çıkartmak yetmiyor. Aynı zamanda bunları uygulayan kişilerin zihniyet dünyaları ile toplumun kadına bakış açısını değiştirmemiz be bu yönde bilinç oluşturmamız gerekmektedir” diye konuştu.

BARO BAŞKANI ER’DEN KOMİK REFERANDUM AÇIKLAMASI

Son günlerde sıkça tartışılan Anayasa referandumuna dair sessiz kaldıkları eleştirilerine de yanıt veren Baro Başkanı Ali Er, “Mersin Barosu çok sessizmiş, susuyormuş. Çok şeyler söyleyebilirim. Ancak, susmamız asaletimizdendir” açıklamasında bulundu. Er’in “Susmamız asaletimizdendir” ifadesi salonda bulunan bazı avukatlar arasında gülüşmeye neden oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA