Çiftçiler arı ölümleri için denetim istiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çiftçiler arı ölümleri için denetim istiyor!


 

Ziraat Odası Başkanı Gökçel, “Arı ölümlerinin artması bizi endişelendirdi, amacımız üreticilerimizi bilgilendirmek” derken, Arıcılar Birliği Başkanı Topril: “Arı ölümlerine yol açmayan ilaçlar kullanılmalı" dedi.

Mersin’de çiftçilere; bitki koruma ürünleri ve arı ölümleri konusunda bilinçlendirme eğitimi verildi. Mersin Ziraat Odası, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve Mersin Arı Yetiştiricileri Birliği ile iş birliğiyle düzenlenen eğitim çalışması Ziraat Odası’nda geniş katılımla yapıldı. Toplantıda;

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarından ziraat mühendisi Tuncer Aydın tarafından gerçekleştirilen sunumun ardından, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Hekim Kemal İlcay, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı M. Kemal Karaoğlu, Mersin Ziraat Odası Genel Sekreteri Gürhan Dayıcık, Arı Yetiştiricileri Birliği Tarım Danışmanı Dr. Leyla Gencer, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelinden Durmuş Ali Çınar Sarı tarafından çiftçilerce merak edilen konular ile ilgili soru cevap yapıldı.

Eğitime katılan çiftçiler ise arı ölümlerinin önüne geçilebilmesi adına kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde yapılan bu tür eğitimlerden duydukları memnuniyeti belirterek, yetkililerce kimyasal mücadele konusunda eğitimlerin devamlı verilmesi ve arı ölümlerine yol açan zirai mücadele ilaçları kullanan çiftçilere yönelik denetimlerin artırılmasını istediler.

ORTAK BİR YOL BULUNMASINI İSTİYORUZ”

Arı zehirlenmelerle ilgili toplantı yaptıklarını ve çiftçilere çiçek döneminde ilaç  vermemelerini söylediklerini ifade eden  Mersin İli Arı yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Topril; “Bu konuda Mersin İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanlığı ve Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanlığına Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği olarak bizlere katkı ve destek verdikleri için

teşekkür ediyorum. Bakanlığımızdan isteğimiz ise çiçek döneminde arılara zararlı ilaçlarla mücadele yapılmamasını ve çiftçilerle ortak bir yol bulunmasını istiyoruz. Arı ölümlerine sebep olmayan ilaçların kullanılması noktasında ise eğitimlerin ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca denetimlerinin artırılmasını istiyoruz“ dedi.

“ARI ÖLÜMLERİNİN ARTARAK DEVAM ETMESİ KORKUTUCU”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel ise “İlimizde arı ölümlerinin artarak devam etmesi tabi ki bizleri de endişelendirdi.  Çünkü arı bitkisel üretimde döllenme, dolayısıyla verim için çok önemli. Çiftçi eğitimlerimiz bitkisel üretimin yanında tarımın her dalında artarak devam ettirilecektir. Amacımız çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi ve ürettiği ürünlerden daha fazla gelir elde edebilmesidir. Bununla birlikte arılara zararsız ilaçları kullanan çiftçilerimizin de ayrıca desteklenerek teşvik edilmesi gerekir. Bu

çerçevede Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız sayın Ş. Şemsi Bayraktar’ın '2017 yılını çiftçilerimiz ile buluşma yılı’ ilan etmesi üzerine Mersin Ziraat Odası olarak bu tür çalışmalarımız bütün üretim çeşitlerinde devam ettirilecektir. Arıcılık eğitimi konusu üzerinde

hassasiyetle durarak bu değerli bilgileri çiftçimiz ile buluşturan Mersin İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanlığına ve  Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan ve Yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA