AKP’li Tezcan, 8 aylık OHAL sürecini görmedi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’li Tezcan, 8 aylık OHAL sürecini görmedi


 

AKP Mersin milletvekili Tezcan, OHAL altında gidilecek olan anayasa referandumu öncesi, Türkiye’nin toplam 5 anayasa gördüğünü ve hemen hemen hepsinin olağanüstü hallerde ve darbe süreçlerinde yapıldığını söyledi.

AKP Mersin Milletvekilleri, Mersin basınına 18 maddeden oluşan anayasa değişikliği paketini ve referandumu anlattı. AKP il başkanı Cesim Ercik yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, Milletvekili Tezcan katıldı.

8 AYLIK OHAL’İ GÖRMEDİ

Toplantıda söz alan AKP Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, yeni sistemin demokrasi, uzlaşma ve istikrar olmak üzere 3 ana temel üzerine kurulduğunu savundu. 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumun 8 aydır süren Olağanüstü Hal altında yapılacağını unutan Tezcan, Türkiye’nin toplam 5 anayasa gördüğünü ve hemen hemen hepsinin olağanüstü hallerde ve darbe süreçlerinde yapıldığını dile getirdi. Tezcan, “Hiçbir şekilde millete sorulmamış, milletin fikri alınmamış. Bizim yaptığımız yeni anayasada tamamen milletin kendisine dayanan, millete rağmen yapmadığımız, milletin fikrini de sorduğumuz sivil bir anayasa” diye konuştu.

“DİKTATÖR OLMAYACAK!”

Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir rejim değildir, sadece bir sistem değişikliği olduğunu da savunan Tezcan seçilecek cumhurbaşkanının diktatör, padişah olacağı ve tüm yetkileri kendinde toplayacağı eleştirilerine ise şu yanıtı verdi: “Bir diktatör kendini iki dönemle sınırlayabilir mi? Bu seçimde cumhurbaşkanı 5 artı 5 olmak üzere iki dönem, eğer millet seçerse yapacak. Ondan sonra da bir daha aday olamayacak. Bir diktatör, bir padişah, bir kral bu maddeyi koyar mı? Sivil anayasa uzlaşmayı, demokrasiyi ve istikrarı getirecek.” (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA