Türkiye’de ne kadar Suriyeli var? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Türkiye’de ne kadar Suriyeli var?


 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, TBMM’ye Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Suriyeli sığınmacıları sordu.

Ülkemizde net olmayan rakamlarla 3 milyon Suriyeli’nin yaşadığının tahmin edildiğini söyleyen Kuyucuoğlu, “Bunların birçoğu insani yaşam koşulları dışında, temel ihtiyaçlarından yoksun yaşamaktadır.  Bu koşullar her türlü suç ve şiddet ortamının artmasına neden olmaktadır. Yine birçoğu da kayıt dışı istihdamla ucuz işçi pozisyonlarında çalıştırılmakta, bu durum bir yandan emek sömürüsüne neden olurken diğer yandan da yerel halkın iş bulmasını engellemektedir. Ayrıca Suriyeli vatandaşlarla ilgili etkin bir kontrol mekanizmasının oluşturulamamış olması, ülkemizde birçok sıkıntının yaşanmasına neden olmaktadır.

Bu bağlamda; ülkemizde yaşayan Suriyeli göçmen sayısı nedir? Bu kişilerden kamplarda yaşayanların sayısı kaçtır? Ülkemizde kayıt altında çalışan Suriyeli göçmen sayısı kaçtır? Bu kişilerin şu ana kadar ülkemize maliyetleri ne olmuştur? Devletin sağladığı sosyal yardımlardan yararlanan Suriyeli sayısı kaçtır ve bu kişiler hangi sosyal yardım türlerinden yararlandırılmaktadır? Ülkemizde kayıt dışı çalışan Suriyeli sayısı tahmini olarak kaçtır? Avrupa Birliği ile varılan destek anlaşması gereği şu ana kadar ülkemize gönderilen para miktarı nedir? Bu kişilerin ülkemize sosyal uyumlarının sağlanması amacıyla, ilgili kurumlarca ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Ülkemize sığınmacı olarak gelen, fakat daha sonra bir şekilde başka ülkelere göç edenlerin sayısı kaçtır?” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA