8 Mart yürüyüşüne izin çıkmadı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

8 Mart yürüyüşüne izin çıkmadı!


 

Mersin’de son iki yıldır 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gerçekleştirilen yürüyüşe bu yıl Mersin Valiliği tarafından izin verilmedi.

GİZEM EKİCİ

Birçok ilde kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerini sürdürürken, Mersin’de gerçekleştirilecek etkinliklerin bir kısmına izin çıkmadı. Mersin’de Kadın Platformu tarafından, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilmek istenen yürüyüşe Valilik tarafından izin verilmedi. Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Kadın Platformu üyesi Canan Yüce, Valiliğin 5 Mart’ta Mersin Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirecekleri  “İtirazlarımızı hayırlarımızla birleştiriyoruz. Kadın Şenliğinde Buluşuyoruz” temalı etkinliğe izin verdiğini ancak son iki yıldır 8 Mart’ta Forum AVM önünden Özgecan Aslan Meydanı’na yürümelerine, 2017’da Mersin ili sınırları içerisinde belirlenen toplantı ve gösteri yürüyüşleri güzergahına aykırı olması gerekçesiyle izin vermediğini söyledi.

“YÜRÜMEKTE ISRAR EDECEĞİZ”

8 Mart’ta yapılacak etkinliğin yasaklanmasına karşı Valilik ile görüşmelerinin süreceğini belirten Yüce, kadınların 8 Mart’ta yapacakları yürüyüşte ve güzergahta ısrarcı olduklarını ve her şeye rağmen yapacaklarını dile getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA