“Kahkahamızı çalmak isteyenlere inat zulmün karşısındayız” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kahkahamızı çalmak isteyenlere inat zulmün karşısındayız”


 

Mersin Kadın Platformu çağrısıyla Balıkçı Barınağı’nın önünde toplanan kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kutlamalara erken başladı. Renkli görüntülerin yaşandığı kutlamada kadınlar, hak gaspına ve kadın katliamlarına karşı birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Atatürk Parkında bulunan Balıkçı Barınağı önünde Mersin Kadın Platformu’nun çağrısıyla toplanan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.  Sık sık "Yaşasın 8 Mart", “Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop. İnadına isyan, inadına isyan, inadına özgürlük”, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa”, sloganları atıldığı program türküler eşliğinde çekilen halaylar ile başladı. Birçok sivil ve siyasi kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığını kutlamada, erkekler sahnenin dışına davet edilirken renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

“KAHKAHAMIZI ÇALMAK İSTEYENLERE İNAT CÜMLE ZULMÜN KARŞISINDAYIZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Mersin Kadın Platformu Sözcüsü Canan Yüce, “Bugün erkekler evde çocuklara baksınlar ve iş yapsınlar yemek yapsınlar. Alandaki erkeklerde biraz geri çekilsin. Bugün kadınlar burada eğlenecek” demesi kadınları ve erkekleri tebessüm ettirdi.  

Halayların ardından Mersin Kadın Platformu Bileşenleri adına basın açıklamasını okuyan Deniz Bayar, “Uzayan savaşlarda çocuklarımızı, sevdiklerimizi yitirdik. Kimse bize fikrimizi sormadı. Yalnızca vatan uğuruna ölecek evlatlar yetiştirmemiz istendi. Savaş çığırtkanlığı yaptılar, tüm baskınlara karşı barış için sesimizi çoğalttık. Bir gecede çıkan KHK’lara karşı meydanlarda işimiz, emeğimiz için direnişe geçtik. Fıtrat, şeriat diyenler; tekmeciler, kadın düşmanları, tecavüzcüler, savaş çığırtkanları hepsine karşı durduk. Kimilerini durdurduk, kimilerine karşı direnme dayanma gücümüzle yeni yollar, yeni mücadele olanakları bulduk. Kahkahamızı çalmak isteyenlere inat cümle zulmün karşısında gülümseyerek bu gidişatı durduracağız” dedi.

“YAŞAMLARINA VE ÖZGÜRLÜKLERİNE SAHİP ÇIKAN KADINLARA SELAM OLSUN”

Evde, okulda, sokakta, iş yerlerinde kadınları yok sayan erkek egemen düzene karşı direnmeye devam edeceklerini ifade eden Bayar, “Yaşam, eşitlik, özgürlük, laiklik ve barış için isyan ve dayanışma ile hayatı hep birlikte örgütleyeceğiz. Şimdiye kadar hakkımız olanları özgürlüğümüzü nasıl direnerek kazandıysak yine kazanacağız” diye konuştu. Konuşmasının son bölümünde Mersin’de yaşayan tüm kadınları 8 Mart 2017 Çarşamba günü Forum Alışveriş Merkezi önünde yapacakları Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılmaya çağıran Mersin Kadın Platformu Üyesi Deniz Bayar, “8 Mart’ın isyan ateşi ve kız kardeşliğimizin sınırsız gücüyle tüm dünyada direnen yaşamlarına ve özgürlüklerine sahip çıkan kadınlara selam olsun” cümlelerini kullandı. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA