Sinan Muşlu ile mücadeleye devam | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sinan Muşlu ile mücadeleye devam


 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı olan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim -Sen) Mersin Şubesi, Yenişehir Belediyesi Konferans salonunda 10. Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Mehmet Nabi Batuk

Divan oluşumu ve saygı duruşu ile başlayan genel kurulda daha sonra konuşmalara geçildi. Birçok sivil ve siyasi kurum ve kuruluş temsilcisinin katıldığı genel kurulda mevcut başkan Sinan Muşlu tek liste ile yeniden göreve talip oldu.

Muşlu, çalışma raporunu açıklarken AKP Hükümetini ve Eğitim Bir Sendikası’nı sert bir dille eleştirdi. Muşlu, şu cümleleri kullandı: “Sistem ve rejim değişikliğini hedefleyen bir siyasi iktidarın vurduğu yer eğitim iş kollarıdır. Diğer bir anlamıyla mücadelenin en büyük yaşandığı alan yine eğitim alanıdır. İlk olarak eğitim sistemini müfredatını değiştirdiler. Bunu yaparken de kadrolaşmaya gittiler. Milli eğitim Müdürlülerinden başladılar, önce şube müdürlüklerine sonra okul müdürlerine orası da yetmedi okul müdür yardımcılarında ve öğretmenlerde kadrolaştılar. 3 yıllık bir mezun olan bir Eğitim Bir - Sen üyesini Mersin’in en gelişkin okullarından birine müdür yapma hoyratlığını bile gösteren bir iktidar hemen her alanda bu hoyratlığını devam ettirdi. Bu şekilde okulları büyük bir mücadele alanına dönüştürdüler. Eğitim Bir – Sen’den gelen okul müdürleri özel talimatlarla geldiler. Ne yaptılar orada Eğitim – Sen örgütlülüğünü dağıtacaksınız dediler. Adam geliyor müdür yardımcısı olarak İleri İlkokulu’na orada istifa ediyor, itifa eden üretici hakkıyla Mezitli 75. Yıl Ortaokulu’nu istiyor. Bunu isteyen utanmazlar bizim 75. Yıl Ortaokulu’ndaki kadrolarımızın dağıttılar. 7 arkadaşımızın oradan sürdüler. Mezitli’nin en başarılı okuluydu ama şimdi dibe vurmuş durumdadır. Orada Eğitim – Sen’li öğretmenleri gönderdiler yerine hayatında üç kitap okumamış Eğitim Bir Sen’li öğretmeni alıp getirmişler. Çocuklar zehir gibi zaten iki soru soruyorlar. Adamlar afallıyor.”

Raporların okunmasın ardından delegelerin söz almasıyla devam eden kongrede son olarak yeni yönetim belirlendi. Kongreye tek listeyle giden Eğitim - Sen Mersin Şubesi’nde Sinan Muşlu yeniden seçildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA