İşveren; vergi ve prim ödemelerinden dertli | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşveren; vergi ve prim ödemelerinden dertli


 

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Özdemir, istihdam seferberliği için üzerlerine düşeni yapacaklarını ancak işverenler açısından en çok vergi ve sigorta prim ödemeleri konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Ticaret Borsası Meclis Toplantısı’na katıldı. ‘Milli İstihdam Seferberliği’ bilgilendirmesi yapılan toplantıda, MTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Meclis Başkanı Hüseyin Arslan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Yardımcısı Suat Turanlı, Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdür Yardımcısı Tuncer Arslan, borsa yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Mersinli sanayici ve iş insanları da hazır bulundu.

“MERSİN OLARAK MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE EN AZ YÜZDE 5 KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Vali Çakacak burada yaptığı konuşmada; işsizliğin azaltılması, ekonominin hareketlenmesi, büyümenin hızlanması ve sosyal barışın sağlanmasına yönelik olarak ülke çapında bir milli istihdam seferberliği başlatıldığını kaydederek; kentte bulunan kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleriyle bir toplantı düzenlediklerini ve Mersin olarak bu seferberliğe mevcut çalışanların en az yüzde beş fazlası kadar istihdam sağlayarak katkıda bulunulmasını kararlaştırdıklarını ifade etti.

“YATIRIMLAR HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”

 Sözlerini kentte devam eden yatırımlarla ilgili bilgi vererek sürdüren Vali Özdemir Çakacak; yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın sadece Mersin’in değil tüm Çukurova Bölgesi’nin her anlamda kalkınmasına ve gelişmesine, bunun yanı sıra ülkemizin de ekonomik büyümesine hizmet edeceğini dile getirerek; toplamda 22 tünel ve 12 viyadük bulunan Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu’nun da toplam 3 milyar TL’lik proje tutarına sahip olduğunu belirtti. Vali Çakacak, yüzde 87,5 oranında tamamlanan, içme ve sulama suyu amaçlı kullanılacak olan Pamukluk Barajı’nda da 4187 metre uzunluğunda sulama tüneli bulunduğunu da sözlerine ekledi.

“SEFERBERLİĞE KATILIM SAĞLAYACAĞIZ”

MTB Meclis Başkanı Hüseyin Arslan da, “Ticaret Borsası olarak Sayın Valimizin başkanlığında diğer meslek örgütleriyle yaptığımız toplantıda seferberliğe katılım sağlayacağımızı taahhüt etmiştik. Üyelerimizle birlikte Mersin’de istihdam oranının arttırılması konusunda üzerimize düşen ne varsa yapacağız” dedi.

"ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

MTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ise, ülke ve il genelindeki işsizlik seviyesi rakamlarından bahsederek, işsizliğin yaygınlaşmasının birçok toplumsal sorunun ana nedeni olduğunu belirtti. Sorunun toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğine dikkat çeken Başkan Özdemir, işverenler açısından en çok vergi ve sigorta prim ödemeleri konusunda sıkıntı yaşandığını belirterek, “Devletimiz tarafından sağlanan bu teşviklerle işverenin vergi ve sigorta yükü yüzde 37 oranında azaltılacak, işsiz vatandaşlarımızın da iş ve aş sahibi olması sağlanacaktır. Devletimizin büyük bir fedakarlık göstererek 12 milyar TL değerinde kaynak ayırdığı bu teşvik paketi sonrasında işverenler olarak bizler de taşın altına elimizi koyduğumuzda, kentimizdeki işsizlik oranı azalacak, sosyal barış güçlenecek, kayıt dışı istihdam azalacak ve ekonomik büyüme hızlanacak, en önemlisi de vatandaşlarımızın yaşam standartları yükselecektir. Ticaret Borsası olarak tüm üyelerimizle bu seferberliğe katılacak, Sayın Valimiz tarafından belirlenen Mersin’de en az yüzde 5 istihdam artışı sağlanması konusunda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca Çalışma ve İş Kurumu Mersin İl Müdür Yardımcısı Tuncer Arslan tarafından “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik-İstihdam Teşvikleri” konulu bir sunum yapıldı. Toplantı, katılımcılar tarafından teşvik paketi ile ilgili yöneltilen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA