Ali Tanrıverdi serbest bırakılmalı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ali Tanrıverdi serbest bırakılmalı!


 

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, facebook paylaşımı nedeniyle 3 aydır tutuklu olan 71 yaşındaki Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi’nin serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

SONER AYDIN

İnsan Hakları Derneği (İHD) Akdeniz Bölge Temsilciliği, 12 Aralık 2016’da sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 71 yaşındaki İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi’nin derhal serbest bırakılmasını istedi. Konuyla ilgili İHD Mersin Şube binasında açıklama yapan Akdeniz Bölge Temsilcisi Yasemin Dora Şeker, Tanrıverdi’nin 3 aydır tutuklu olmasına karşın hala hakkında iddianame hazırlanmadığını ve dava dosyasına konulan gizlilik kararı nedeniyle erişimin engellendiğini söyledi.

“TUTUKLAMALAR İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE SALDIRIDIR”

Ali Tanrıverdi ile diğer tüm İHD aktivistlerinin sosyal medya paylaşımları ve basın açıklamalarına katılmaları gerekçe gösterilerek tutuklanmasını ifade özgürlüğüne bir saldırı olarak değerlendiren Şeker, bunun insan hakları çalışanlarına yönelik tutumun bir göstergesi olduğunu dile getirdi. İnsan hakları ve demokrasi alanında atılacak her adımın toplumsal barışa ve huzura da hizmet edeceğini kaydeden Şeker, “İnsan hakları ve demokrasi alanında atılacak her adımı destekliyoruz. Ancak temel hak ve özgürlükleri ihlal eden her uygulama ve düzenlemeye karşı olacağımızın, bu nedenle demokrasi güçlerinin v aktivistlerimizin tasfiye edilme ve susturulma politikalarına boyun eğmeyeceğimizin de bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Haksız ve hukuka aykırı bir şekilde gözaltı işlemini yapan savcıları ve tutuklamaları gerçekleştiren mahkemeleri BM İnsan Hakları Savunucularının Korunması Bildirgesi’ne uymaya davet eden Şeker, Ali Tanrıverdi’nin serbest bırakılması bir kez daha yineledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA