Denizcilere istihdam çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Denizcilere istihdam çağrısı


 

Mersin Deniz Ticaret Odası’nın (MDTO) mart ayı meclis toplantısına katılan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan İstihdam Seferberliğine ilişkin değerlendirmelerini meclis üyeleri ile paylaştı. Çakacak meclis üyelerine seferberliğe dest

Vali Çakacak, MDTO ziyaretinde Meclis Başkanı Jan Taşçı, Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreter Korer Özbenli ve Basın Danışmanı Ali Adalıoğlu tarafından karşılandı. Toplantıda Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdür Yardımcısı Tuncay Arslan ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Yardımcısı Suat Turanlı da hazır bulundu.

Toplantının açış konuşmasını yapan MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli, Vali Çakacak’ı MDTO’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ülke genelinde başlatılan istihdam seferberliğine Mersin’in ve denizcilik sektörünün kayıtsız kalmasının düşünülemeyeceğini söyledi.

MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ise konuşmasında, işsizliğin azaltılması konusuna azami dikkat gösterilmesi ve destek verilmesi gerektiğini kaydetti. Meclis üyelerine seslenen Lokmanoğlu, “Bu konuda hepinizin desteklerini bekliyoruz. Mersin olarak minimum yüzde 5’lik oranı yakalamamız lazım. Devletin verdiği bazı teşvikler de var ancak bu noktada asıl önemli olan işsizliği azaltmak, istihdamı arttırmaktır” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Jan Taşçı da, ülkemizin ve kentimizin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu, elbirliği ile bu sorunun üzerine gitmek gerektiğini, sorunun çözümü açısından istihdam seferberliğini çok önemsediklerini bildirdi.

Toplantıda 687 sayılı KHK ile işverenlere yönelik olarak getirilen teşviklerle ilgili bir sunum yapan İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Tuncay Arslan, meclis üyelerinin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Arslan’ın sunumunun ardından söz alan Vali Çakacak, istihdam seferberliğine ve ülke ekonomisine ilişkin görüşlerini aktardı. Mersin’in seferberliğe en az yüzde 5 istihdam sağlayarak katkı koyma hedeflerinin bulunduğunu aktaran Çakacak, işverene yönelik teşviklerin düzenlendiği 687 sayılı KHK ile 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren istihdam edilen personelin sigorta primleri ve vergilerinin Devletimiz tarafından ödeneceğini, işverenin sadece çalıştırdığı personelin maaşını ödeyeceğini anlattı.

İstihdam seferberliğinin 2 önemli yönü olduğunu söyleyen Mersin Valisi Özdemir Çakacak, “Bu seferberlikle hem ekonomi hareketlenecek, büyüme hızlanacak hem de işsizliğin azalması sosyal barışa katkı sağlayacak. Bu bir psikolojik eşiktir. Bu psikolojik sınırı aşacağız. O yüzden herkesin bu sürece olabildiğince katkı sunması gerekir” diye konuştu. Çakacak konuşmasını “Oda ve Borsalarımızı ziyaret ediyoruz, güzel sözler alıyoruz. Mersin olarak bu seferberliğe en az yüzde 5 katkı verebileceğimize inanıyorum. Desteklerinizden ötürü hepinize teşekkür ediyorum” sözleriyle noktaladı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA