HDP’de yeni yönetim göreve başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP’de yeni yönetim göreve başladı


 

HDP’de atama ile göreve gelen yeni il yönetimi, geçtiğimiz yıldan bu yana Mersin’de 447 partililerinin gözaltına alındığını bunların 183’ünün ise tutuklandığını açıkladı.

SONER AYDIN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü’nde kongre öncesi atama ile göreve gelen yeni yönetim basına tanıtıldı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen operasyonların ardından tutuklanan HDP il eş başkanlarının yerine Hatice Şahin ve Mirze Mehmet Söylemez’in atandığı duyuruldu. Atamaya dair il binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında Mersin’de aralarında il ve ilçe eşbaşkanları, parti yöneticileri ve üyelerinin de bulunduğu 447 kişinin tutuklandığını, 173 kişinin ise çıkartıldıkları mahkeme sonucu tutuklandığını belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan il eş başkanı Mirze Mehmet Söylemez, tutuklamaların ardından görev yapacak yönetici bulamadıklarını ve bunun demokrasi adına bir utanç olduğunu söyledi.

“PARTİMİZE OY VERENLER CEZALANDIRILIYOR”

1 Kasım seçimlerinin ardından eş genel başkanları, milletvekilleri, eş belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe eş başkanlarının tutuklandığını dile getiren Söylemez, “Eş genel başkanlarımızın cezalandırılmak istenmesi ve ayın Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kabul etmiyoruz. Bu HDP’ye oy veren herkesin cezalandırılması anlamına gelmektedir. Bu atmosferde il ve ilçelerimiz kongre süreçlerine gitmiştir. Mersin il yönetimimiz atamayla gerçekleştirilmiştir” dedi. 

İl ve ilçe kongrelerinin ardından referandum çalışmalarına hız vereceklerini açıklayan Söylemez, referandumda parti olarak ‘Hayır’ diyeceklerini yineledi. Söylemez, “16 Nisan’da en güçlü şekilde ‘Hayır’ı diye haykıracağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA