Kadınlar 8 Mart için start verdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadınlar 8 Mart için start verdi


 

Mersin Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenleyeceği etkinliklerle; kadına yönelik şiddet, baskı ve hak ihlallerine çeşitli etkinliklerle dikkat çekecek.

GİZEM EKİCİ

Mersin Kadın Platformu, bu yıl ki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine, cezaevinde bulunan kadınlara kart atarak start verdi.

Merkez Postane önünde bir araya gelen kadınlar, düzenleyecekleri etkinlik ile ilgili de yaptıkları açıklama ile kamuoyunu bilgilendirdiler.

“OHAL ÖNCE KADINLARI VURDU”

Grup adına açıklama yapan Canan Yüce, kadın mücadelesini siyasi ve toplumsal alanında çalışmalar yürüten ve tüm bu çalışmaları suç olarak sayılıp tutuklanan kadınlarla dayanışmanın herkesin temel sorumluluğu olduğunu söyledi. “Onlar içerde mücadeleye devam ederken bizler de burada onların bıraktığı yerden devam ettiğimizi ve bir aradalığımızı bir kez daha yineliyoruz” diyen Yüce, “15 Temmuz da gerçekleşen darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile birlikte kendi darbesini gerçekleştiren AKP Hükümeti; bütün muhalif kesimlerde yaptığı gibi kadın örgütleri içerisinde de kırımına devam etmektedir. O günden bu güne; birçok kadın milletvekili, belediye eşbaşkanı, meclis üyesi gibi kadın siyasetçiler, emekçiler, kadın aktivistler tutuklanarak cezevine götürüldü.

Kadın hareketinin uzun yıllar mücadelesi sonucunda kazanmış oldukları belediyelere bağlı kadın merkezleri ve sığınmaevleri atanan kayyumlar tarafından kapatılarak orda çalışan kadınlar işsiz bırakıldı,

KHK’LAR İLE ŞİDDETLE VE ÇOCUK İSTİSMARI İLE MÜCADELE EDEN DERNEKLER KAPATILDI

Çıkarılan KHK’lar ile kadına yönelik şiddetle ve çocuk istismarı ile mücadele alanında çalışan kadın ve çocuk dernekleri kapatılarak gönüllüleri gözaltına alındı. Yine çıkarılan KHK’lar ile sendikal alanda da emek mücadelesi yürüten öğretmen, doktor, kamu görevlisi gibi birçok kadın arkadaşımız ihraç edilerek kamusal alandan uzaklaştırıldı. Bilim yuvası olması gereken üniversiteler de barışı savunan akademisyenler ihraç edilerek, öğrencileri okuldan uzaklaştırıldı. Kadınların sesi olan, kadına yönelik erkek ve devlet şiddetini teşhir eden, kadının yaşamdaki varlığını görünür kılan bütün muhalif radyo, televizyon ve gazete gibi basın yayın organları kapatılarak çalışanları ya göz altına alındı ya da her gün tehditlere maruz bırakıldı” dedi.

"ALANLARDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Dışarı da siyasetçilere ve aktivistlere bunları yapan iktidarın, her gün kendi hizmetinde olan yanlı medya aracılığı ile yapılan çalışmaları terörize ederek illegal gösterip, ev içi işçisi olan kadınlara da başkaldırdıkları anda neler olacağına dair tehditler savurduğunu öne süren Yüce, “Bunlar gibi binlerce hukuksuz ve insanlık dışı uygulamaları bu süreçte daha da artıran iktidara tek cevabımız; bizler içerde ve dışarıda bulunduğumuz her alanda birlikteliğimizi daha da büyüterek alanlarda olmaya devam edeceğiz. Sizin kadına ve kadının yaşamda yarattıklarına dair şiddetinizi büyütmeniz bizim mücadele gerekçemiz olacaktır. Bu 8 mart biz kadınların sesinin hep birlikte daha güçlü olarak bütün bu uygulamalara HAYIR dediği bir gün olacaktır. Bu kapsamda tüm kadınları 8 Mart programlarımıza bir arada daha güçlü olmak için bir kez daha davet ediyoruz” dedi.

Canan Yüce, Mersin Kadın Platformu olarak 5 Mart Pazar günü saat : 14:00 da Balıkçılar Barınağı ( Atatürk Parkı) yanında Kadın Şöleni düzenleyeceklerini de dile getirerek, 8 Mart Çarşamba günü ise saat 17:30’da Forum AVM önünde feminist gece yürüyüşü yapacaklarını kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA