"Egemenlik tek kişiye verilecek!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"Egemenlik tek kişiye verilecek!”


 

Mersin’de katıldığı bir panelde referandumla ilgili değerlendirmede bulunan İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, “Egemenlik milletten alınıp tek kişiye verilecek” dedi.

SONER AYDIN

Mersin’de, CHP İl Başkanlığı’nın düzenlediği, Mersin Barosu eski başkanı avukat Alpay Antmen moderatörlüğünde gerçekleştirilen referandum programına katılan İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, önemli açıklamalarda bulundu. Yenişehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa ilgi yoğun olunca konuklar büyük salona alındı. Programda referanduma dair değerlendirmelerde bulunan Kocasakal, AKP ve MHP milletvekilleri tarafından getirilen teklife sert tepki gösterdi.

“DEMOKRASİ İÇİN YA TAMAM YA DEVAM OYLAMASI”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin Barosu eski başkanı Av. Alpay Antmen, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Anayasa referandumunun önemine değindi. Konuşmasında 16 Nisan referandumunun son derece büyük önem taşıdığını, oylanacak hususların geleceğimiz olduğunu dile getiren Av. Antmen, halkın bu değişiklikleri iyi okumasını, incelemesini ve hür iradeleri ile karar vermeleri gerektiğini söyledi. Av. Antmen, “Bu referandumda aslında oylayacağımız, demokrasimizin devam edip etmeyeceğidir” dedi.

“SİSTEM DEĞİL REJİM DEĞİŞİKLİĞİ”

Getirilen sistemin bir rejim değişikliği olduğunu öne süren Kocasakal, söz konusu değişiklikle birlikte hukuk devletinin ortadan kaldırılacağını savundu. Anayasanın değiştirilemez ilk 3 maddesinin de değiştirilmeye çalışıldığını dile getiren Kocasakal, “Egemenlik Türk milletinden gasp edilip tek kişiye verilecek. Bu bir sistem değişikliği değil, apaçık rejim değişikliğidir. Bu değişiklikle beraber egemenlik tek bir kişiye denetimsiz halde devredilmiş olacağı için anayasamızın değiştirilemez olan ilk 3 maddesi değişmiş olacak. Anayasamızın ilk maddesi, Türkiye Devleti bir cumhuriyet diyor. Fakat bu değişiklikle birlikte Türkiye Devleti bunların kafasına göre ‘Cumhuriyet’ olmayacak, ‘Türkiye Devleti bir saltanattır’ olacak. Demokratik devlet değişmiş olacak, hukuk devleti ortadan kalkacak. Böylelikle değiştirilemez ikinci madde de değişmiş oluyor Türkiye’nin eyaletlere bölünmesinin temelleri atılmış olacak ifadelerini kullandı.

“ELLERİNDE ARGÜMANLARI YOK”

Referandumun ardından getirilmesi planlanan sisteme dair insanlara hiçbir şey anlatılmadığını öne süren Kocasakal, “Bir teklif getiriyorsunuz. Kural olarak benim buna hayır demem için bir argüman bile getirmeme gerek yok. Sizi bana bu konuda gerekeni getirmeniz lazım. Bugüne kadar Başbakan, Cumhurbaşkanı ya da destek olanların bununla ilgili getirdikleri tek bir somut argüman, gerekçe var mı, yok. 'Cek', cak' ancak bu. İktidarın hazırladığı bir propaganda videosu var. Hakikatten hazin ve içler acısı. Çaresizliğin göstergesi. Ben hiçbir şey bilmesem ve bunu okusam, hiçbir riski almadan ‘hayır’ derim. Bu değişikliği önümüze getirenler bizi ikna etsinler, bende ‘evet’ demeye hazırım. Türkiye’nin ekonomisi nasıl artacak? Çökmüş hayvancılık nasıl canlanacak?  Bu değişiklikle Türkiye nasıl uçacak? Bunları bir anlatsınlar, bizde duruma bir bakalım” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA