Büyükşehir bürokratlar tahliye edildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir bürokratlar tahliye edildi


 

Mersin’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eski bürokratlarına yönelik operasyonun ardından tutuklanan 10 kişiden 6’sı için tahliye kararı verildi.

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına, 10’u tutuklu 32 sanıktan bir bölümü katıldı. Haklarında 10 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet hapis arasında değişen farklı cezalar istenen sanıkların savunmalarının alındığı duruşmaya sanık avukatları katılırken, izleyiciler ve gazeteciler alınmadı.

Polisin, salon önünde geniş güvenlik önlemi aldığı ve gece geç saatlere kadar süren duruşmada, mahkeme heyetinin, Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ve eski Zabıta Daire Başkanı Yaşar Aksoy'u ev hapsi koşuluyla tahliye ettiği öğrenildi. Duruşmada ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'nin eski Kültür Daire Başkanı Aşkın Günay, eski Mali İşler Daire Başkanı Tevfik Dinçer, eski Personel Şube Müdürü Fuat Kurt ile eski belediye bürokratı Danyal Yalçın'ın ise adli kontrol şartıyla tahliye edildiği öğrenildi.

Belediyelere danışmanlık yaptığı iddia edilen Erkan Karaaslan'ın da aralarında olduğu 4 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilen duruşma, eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA