ŞEHİR HASTANESİ’NDE HEDEF SAĞLIK TURİZMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEHİR HASTANESİ’NDE HEDEF SAĞLIK TURİZMİ


 

Mersin Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Mersin Şehir Hastanesi, Türkiye’de sağlıkta dönüşümün ikinci döneminin başlangıç projelerinden olan sağlıkta turizminde öncü olmayı hedefliyor.

Kalkınma Bakanlığı’nın daveti ile Türkiye’ye gelen; Kuveyt, Suudi Arabistan, Dubai ve Umman’lı iş adamlarından oluşan 40 kişilik bir heyet Mersin Şehir Hastanesini ziyaret etti. Sağlık turizmi ile ilgili hedeflenen çalışmalarla ilgili Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı, heyete çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Çamsarı, hasta ve hasta yakınlarının, sağlık hizmetine kolay, hızlı ve konforlu bir yolla ulaşmasını amaçlayan Mersin Şehir Hastanesi tüm yapı ve donanımı bakımından sağlık turizminde öncü olma yönündedir ifadelerini kullandı. 
Hastane Yöneticisi Op. Dr. Recep Aydın da heyete bilgi verdi. Arap halkı ile Türk halkı arasında yüzyıllardır süren dostluğa vurgu yaptıktan sonra hastane hakkında bilgi veren Aydın, hastanenin en ileri teknolojiye sahip tıbbi donanımı, 1300 yataklı ve otel konforunda tek kişilik nitelikli hasta odalarının olduğu Mersin Şehir Hastanesi’nin, Avrupa’nın en geniş yüzölçümüne sahip olduğunu ve Türk Halkı kadar Arap halkının da hizmetinde olduğunu belirtti.
Türk ve Arap halklarının tarih, kültür ve coğrafya birlikteliklerinin sonucu olan kadim dostluğundan alınan güçle, bu büyük projenin ürünü olan Mersin Şehir hastanesinin kapılarının Türk Vatandaşları ile aynı şartlarda hizmet almak üzere Arap halkına da açık olduğunu söyleyerek Avrupa ülkelerindekinden çok daha ileri seviyede ve kaliteli sağlık hizmetinin çok daha az maliyetle Mersin Şehir Hastanesinde Arap Halkını beklediğini vurguladı.  
Her geçen gün kendini yenileyen ve sağlık hizmetinde dünyada öncü olmayı görev bilmiş ve üst düzey sağlık hizmeti vermeyi hedef alan Sağlık Bakanlığımızın Mersin Şehir Hastanesi, sağlığın yanında hastalarımızın kendilerini otel konforunda ve rahat hissetmeleri için tasarlanmıştır diyerek konuşmasını bitirdi.
Aydın’ın konuşmasını ilgiyle dinleyen heyet hastane ile ilgili tanıtım filmini de izledikten sonra hastaneyi gezerek ziyaretlerini sonlandırdı. (bülten) 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA