‘Barış güvercinleri’ yerine konmuyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Barış güvercinleri’ yerine konmuyor!


 

Mersin’de Özgür Çocuk Parkı ve Hrant Dink Parkı’nda barışı simgeleyen güvercinler aylar geçmesine rağmen yerine konulmazken, tahrip edilen heykeller ise hala yenilenmedi.

SONER AYDIN

Mersin’in simgesi haline gelen Özgür Çocuk Parkı HDP’li Akdeniz Belediyesi tarafından 2015’te çevre düzenlemesi yapılarak yenilendi. Yenilenen parkın içine taş blok üzerinde ve ellerinde ‘barışı’ simgeleyen beyaz bir güvercin taşıyan çocuk heykelleri dikildi. Parkın içinde yer alan kulübenin üzerine Can Yücel’in bir dörtlüğü ile Roboski’de, Gezi ve Kobane eylemlerinde ölen çocukların isminin yazılı olduğu bir levha da asıldı. 

Açılıştan kısa bir zaman sonra park içinde yer alan çocuk heykelleri tahrip edildi. İlk önce çocukların ellerindeki ‘barışı’ simgeleyen güvercin heykelleri çalındı. Daha sonra ise çocuklardan birinin kolu kırıldı. Heykellere yönelik çirkin saldırının üzerinden bir yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen ne çalınan güvercin heykeli yerine kondu ne de kırılan kol takıldı. Heykelleri tahrip eden kişi ya da kişilerin kim olduğu hala ortaya çıkartılamazken, çalınan güvercin heykelinin ve kırılan kolun yerine ne zaman konacağı ise merak konusu oldu. Parkın içinde çalınan güvercin heykelinin yanı sıra kayyum tarafından sökülen, üzerinde Can Yücel’in bir dörtlüğü ile Roboski’de, Gezi ve Kobane eylemlerinde ölen çocukların isminin yazılı olduğu levhanın da yerine konup konmayacağı merakla bekleniyor. Parkı kullanan vatandaşlar, barışı simgeleyen güvercinin ve kırılan kolun yerine bir  an önce konmasını istedi.

“PARKLARA SALDIRILAR ARTIYOR”

Öte yandan HPD’li Akdeniz Belediyesi döneminde açılan Demokrasi ve Kardeşlik Parkı’nda yer alan Madımak Şehitleri anıtındaki isim plaketleri geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişilerce söküldü. Tahrip edilen 2 Temmuz Madımak, Barış ve Kardeşlik Parkı içerisindeki anıt belediye yetkilileri tarafından yenilenirken, Hrant Dink Parkında bulunan anıtın kırılan güvercinlerinin de en kısa sürede tamamlanacağını duyuruldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA