Dağ fare doğurdu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dağ fare doğurdu!


 

TBMM Genel Kurulunda 457 sayılı torba yasa ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, doğal afetten dolayı kente verilen ödeneğin çiftçilerin ve esnafların ihtiyaçlarını karşılamadığını ve bir an önce mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Miliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulunda 457 sayılı torba yasa ile ilgili yaptığı açıklamalarda, kente gönderilen yardım ödeneğinin yetersiz olduğunu belirtti. ‘Mersin'de doğal afetten dolayı çiftçilerimize yardım yapılacağı açıklanmıştır ama dağ fare doğurmuştur’ diyen Şimşek, yaklaşık 1.500 çiftçiye ödenen toplam rakam 2.700 lira tutarında olduğunu, bu yardımın çiftçinin gördüğü zararın yüzde 1'ini bile karşılamadığını kendi bölgesinde en az 100 trilyonluk bir zararın olduğunu kaydetti.

“ÇİFTÇİLERİN MAĞDURİYETİ YİNE DEVAM ETMEKTEDİR”

Tarsus'a gönderilen yardım ödeneğinin 2 trilyon 700 bin lira olduğunu söyleyen Milletvekili Şimşek, “Burada çiftçilerin mağduriyeti yine devam etmektedir. Ziraat Bankası, Tarım Kredi, Devlet Su İşleri veya TEDAŞ'a borcu bulunup temerrüde düşen çiftçi borçlarının bu kanun teklifi ile 5 yıla kadar ertelendiğini; ancak bütün çiftçilerin borçlarının beş yıla kadar yayılması gerekiyor” dedi.

“DÜKKÂNINI AÇIK TUTAN ESNAFA DESTEK VERİN”

Tasarı ile dükkânını kapatan esnafa yardım yapılacağının da altını çizen MHP Miletvekili Şimşek, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diyen bir zihniyetin dükkânını kapatana değil dükkânını açık tutan esnaflara destek vermesi gerekmektedir; bununla ilgili de yine bir düzeltme yapılması gerekmektedir. Vergisini gününde yatıranlara yüzde 5'lik bir indirim öngörülüyor. Çalışanlardan, özellikle asgari ücretle ve devlet memuru olarak çalışanlardan devlet peşin olarak vergi almaktadır. Bu indirimin öncelikle çalışanlara yansıtılmasını, diğer vergi ödeyen vatandaşlar için yirmide 1'lik bir vergi oranının çok yüksek bir oran olmadığını belirtiyorum” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA