“Geri çekilmeyeceğiz!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Geri çekilmeyeceğiz!”


 

BES Mersin Şubesi olağan genel kurulunda konuşan Kaya, “Kamu emekçileri, memurlar, gazeteciler, yazarlar, aydınlar, barış isteyen akademisyenler olarak işimizden ekmeğimizden olduk, birçoğumuz cezaevine atıldık. Elbette susmayacağız, geri çekilmeyeceğiz, sinmeyeceğiz” dedi.

SONER AYDIN

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi 8 Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Çok sayıda büro emekçisi, sendika temsilcisi, misafirin katıldığı genel kurul saygı duruşu ve gündemin okunması ile başladı. Genel kurulun gerçekleştirildiği Petrol-İş Sendikası konferans salonunda duvarlarına, “Eşitlik, Özgürlük, Barış ve Adalet içi ‘Hayır’”, “Güvenli iş güvenli gelecek için ‘Hayır’” pankartları asıldı. Genel kurulda oylama öncesi kısa bir açıklama yapan şube başkanı Yusuf Kaya, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda ülkenin bütün ezilenleri, ötekileştirilenleri, hakları elinden alınanları, ihraç edilenleri, sokakta tacize, tecavüze, şiddete uğrayan kadınları, akademisyenleri olarak ‘hayır’ diyeceklerini söyledi.

“MÜCADELE EDERSEK ZORLUKLARI AŞARIZ”

Kamu emekçilerinin ‘kamu emekçileri sendikalı olamaz’ anlayışının olduğu bir dönemde KESK’i kurarak sendikal mücadele yürüttüğünün altını çizen Kaya, “Kamu emekçilerinin kapı kulu olduğu bir dönemde KESK kapı kulu anlayışını ve memurlar sendikalı olamaz düşüncesini yıktı. Kamu emekçileri sendikalarını kurarak mücadeleleri ile yasal bir statü kazandılar. Zaman içerisinde şunu öğrendik; eğer haklarımız için mücadele edersek mevcut bütün yasakları kırabiliriz. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Elbette ülkemiz zor süreçten geçerken kamu emekçileri bu zorluktan fazlasıyla nasibini alıyor. Ne yazık ki beraber yolda yürüyenler, FETO’yu bütün kamu kurumlarına koyanlar FETO’nun 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek ülkenin geleceğine, emek ve demokrasi güçlerine karşı bir darbe gerçekleştirdiler. Eğer 15 Temmuz’da darbeciler başarılı olsaydı haklarımızı elimizden alırlardı, grevleri yasaklarlardı, basını susturup yazarları cezaevine atarlardı, seçilmişlerin görevine son verildi. Peki, bugün bunların hangisi elimizde var? Darbe gerçekleşmedi ama karşı darbe ile bütün bu haklarımız elimizden alındı. 100 bine aşkın kamu emekçisinin işine son verildi, açığa verildi. Yarattıkları korku iklimi nedeniyle kamu emekçileri hak arayamaz duruma geldi. Kamu emekçileri yarın hangimizin ismi Kanun Hükmünde Kararname’de çıkacak diye düşünüyorlar. İş yerlerimizde emekçilerin talepleri tartışılmasın diye ellerinde kılıç her defasında bir toplumsal kesime saldırıyorlar. Ülkemizde başta seçilmiş milletvekilleri olmak üzere, gazeteciler, yazarlar, yazarlar, aydınlar, barış isteyen kamu emekçileri işimizden ekmeğimizden olduk, bir çocuğumuz cezaevine atıldık. Elbette susmayacağız, geri çekilmeyeceğiz, sinmeyeceğiz. Nasıl ki 90’lı yıllarda kapı kulu zihniyetini yıktıysak bugün de tek adama diktatörlüğüne giden yoldaki hedefleri tek tek yıkabiliriz. Önümüzde bir imkan var, 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliğinde ülkenin bütün ezilenleri, ötekileştirilenleri, hakları elinden alınanları, ihraç edilenleri, sokakta tacize, tecavüze, şiddete uğrayan kadınları, akademisyenleri olarak ‘hayır’ diyerek yeni bir umut yaratabiliriz” dedi.

Konuşmaların ve dilek temennilerin ardından seçime geçildi. Tek liste olarak gidilen seçimin ardından mevcut başkan Yusuf Kaya yeniden BES Mersin Şube Başkanlığına seçildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA