Ressam Sayım Koç, 25. Sanat Yılını Kutluyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ressam Sayım Koç, 25. Sanat Yılını Kutluyor


 

Mersin’de belediye başkanlığı yaparken resim yapmak için 3’üncü kez aday olmayarak kendisini resme adayan ressam Saim Koç, 25’inci sanat yılında 29. kişisel sergisini Deniz Müzesi’nde açtı.

GİZEM EKİCİ

Resim yapmayı siyasete tercih eden ressam Sayım Koç, 25’inci sanat yılında, “Yağlı Boya Resim Sergisi” açtı. Mersin Deniz Müzesi’nde ki sergini açılışına; Mersin Vali Vekili Yıldızer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tufan, ressam Koç ve çok sayıda sanatsever katıldı. 5 Mart 2017 tarihine kadar açık kalacak sergide eserlerini Mersinliler ile buluşturan Sayım Koç, misafirler ile yakından ilgilenmeyi de ihmal etmedi.

“SANAT EVRENSELDİR”

Vali Vekili Yıldızer de sergide yaptığı konuşmada; sanatın yaşama farklı bir boyut kazandırdığını dile getirerek, sanatın evrensel olduğunu, tüm toplumlara seslendiğine dikkat çekti. Sanatın dilinin evrenselliğinin insanları sanat etrafına çektiğini ve bunun da onu kalıcı yaptığın kaydeden Yıldızer, evrenselliğe giden yolda sanatın yerel motiflerle beslendiğini işaret etti. Yıldızer, Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Sanat güzelliğin ifadesidir. Bu anlatım sözle olursa şiir, name ile olursa müzik, resimle olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltraşlık, bina ile olursa mimarlık olur” sözünü anımsattı.

SAYIM KOÇ KİMDİR?

1956 Mersin'de doğdu. 1976 Mersin Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu. Adana ve Mersin’in kırsal kesimlerinde bir süre görev yaptı. 1989-1990 yıllarında Resim – iş formasyon kazandırma kurslarına katıldı. 1990 Mersin Merkez İlkokullarında Resim-iş öğretmenliğine başladı. 1996 Devlet Güzel Sanatlar Galerisi müdür yardımcılığına atandı.

11 Ocak 1999 tarihinde görevinden istifa ederek, 18 Nisan 1999-29 mart 2009 tarihleri arasında Mersin Güzelyayla Belediye Başkanlığı yaptı.Resim yapmak için 3’üncü kez aday olmadı. Resim yapmaya küçük yaşlarda başladı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galeri’sinde ressam İlhan Çevik'ten resim kursları aldı. Ressam ve İçel Sanat Kulübü üyesi olan sanatçı ayrıca İçel Yörtürk Vakfı Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi olarak görev yapıyor. Resimlerinde Orta Toroslar'ın insanını, yaşayışını, yok olmaya yüz tutmuş kültürlerini ve doğal güzelliklerini empresyonist tarzda yağlı boya ile tuvallerine aktarmakta. Şu ana kadar 29 kişisel sergi açan sanatçının yurt içinde ve yurt dışında koleksiyonlarda resimleri bulunuyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA