KADINLAR 8 MART RUHUYLA ‘HAYIR’ DİYECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR 8 MART RUHUYLA ‘HAYIR’ DİYECEK!


 

Mersin’de kadınlar, 8 Mart ruhuyla ‘Hayır’ı örgütleyeceklerini açıkladı.

SONER AYDIN

Mersin’de bir araya gelen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Eğitim-Sen üyesi kadınlar 8 Mart öncesi Eğitim-Sen Şube binasında gerçekleştirdikleri açıklama ile 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum süresince ‘Hayır’ı örgütleyeceklerini açıkladı. Kadınlarla bir dizi temaslarda bulunmak üzere kente gelen SES Genel Merkez Kadın Sekreteri Belkıs Yurtsever ve Eğitim-Sen Genel Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit’in de katıldığı açıklamayı okuyan SES Mersin Şube Yöneticisi Özge Göncü, Mersin’de 8 Mart ruhu ile ‘Hayır’ çalışması yürüteceklerini söyledi. 

“GÜÇLÜ 8 MART, GÜÇLÜ ‘HAYIR’”
Kadınlar olarak “Güçlü 8 Mart, güçlü ‘Hayır’ sloganı” ile yola çıkacaklarını dile getiren Göncü, 8 Mart süresince ve sonrasında referandum çalışmalarına aktif olarak katılacaklarını vurguladı. Kadınlar olarak OHAL karanlığı içinden seslendiklerinin altını çizen Göncü, “Bir 8 Mart daha yaklaşıyor. Kadınlar yine özgürlükleri ve daha iyi bir dünya hayalleri ile sokakta, işyerinde her yerde ses veriyor olacak. Ama bu kez terör bahanesi ile üzerimize çöken bir OHAL karanlığının içinden sesleniyor size kadınlar. Kadınlar 8 aydır uygulama olan OHAL süresince hukuksuzluğa ve cinsiyetçiliğe kat be kat daha fazla maruz kaldık. Parlamentodan  akademiye, işyerinden sokaklara sesimiz kısılmak istemiyor. Bu süreçte; şiddetle mücadele eden kadın dernekleri KHK ile kapatıldı. Binlerce kamu emekçisi kadın gece yarısı KHK’leri ile işinde mesleğinden edildi. Çocuk istismarı yasalaştırılmak istendi, çocuk derneklerinin kapısına kilit vuruldu. Özgecan’dan bu yana 700 kadın erkekler tarafından katledildi. Haksız tahrik indirimiyle kadın katilleri korunmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“OHAL VE KHK REJİMİNE SON VERİLMELİ”
8 Mart’ giderken kadınlar olarak taleplerini sıralayan Göncü, “OHAL ve KHK rejimine son verilmeli. Haksız ve hukuksuz yere işten atılan binlerce emekçi görevine iade edilmeli. Kadın istihdamının önündeki engeller kaldırılmalı. Başta KESK’li kadınlar olmak üzere, muhalif kimliklerinden dolayı hukuksuzca cezaevinde tutulan tüm kadınlar serbest bırakılmalı. İşyerinde, evde ve sokakta kadına yönelik taciz, tecavüz, şiddet ve mobbingin son bulması için düzenlemeler yapılmalı, imzalanan uluslar arası sözleşmelerin gereği yerine getirilmelidir. 8 Mart resmi tatili ilan edilmelidir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA