VATANDAŞLARDAN ÇOCUKLARA “SAHİP ÇIKIN” ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VATANDAŞLARDAN ÇOCUKLARA “SAHİP ÇIKIN” ÇAĞRISI


 

Mersin’de havaların ısınması ile birlikte kendini dışarı atan vatandaşlar, para isteyen ve peçete satan çocuklara sahip çıkılmasını istedi.

SONER AYDIN

Suriye’de yaşanan iç savaşın ardından Mersin’e gelen ve sayıları yüz bine dayanan Suriyeli sığınmacıların çocukları hayatta kalabilmek adına kent sokaklarında mendil satmak ya da dilencilik yapmak zorunda kalıyor. 

“AİLELERE TEPKİ, YETKİLİLERE ÇAĞRI”
Mersin’de özellikle kent merkezinde ve sahil taraflarında çocukların para istemesinden rahatsız olan vatandaşlar yetkililere seslendi. İşsizliğin arttığı Mersin’e bir umutla gelen ancak iş bulamadığı için çocuklarını dilendiren aileler tepki alırken, bazı vatandaşlar ise yetkililere seslendi. Vatandaşlar elbisesi, ayakkabısı olmayan, okulda olması gerekirken dilendirilen çocuklara sahip çıkılması gerektiğini dile getirirken, ailelerine yardım yapılıp çocukların sokaktan kurtarılmasını istedi. İhmal edilen çocukların birçoğu şiddete, sömürüye ve cinsel tacize maruz kalırken, birçoğu ise sokakta çalışmak ve sokakta yaşamak zorunda bırakılıyor. Sokakta çalışan, sokakta yaşayan çocukların sayısı ve çocuk suçları da hızla artıyor. 
Günün bütün saatini sokakta geçiren çocukları bekleyen bir diğer tehlike ise uyuşturucu. Bir çok mülteci çocuk uyuşturucu kuryesi olarak kullanılıyor. Özellikle yoksul mahallelerdeki çocukların, uyuşturucu çeteleri tarafından kullanıldığı, birçoğunun uyuşturucuya alıştırıldığı ve uyuşturucu bulamayan çocukların hırsızlık yaptığı iddia edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA