SİLİFKE’DE FESTİVAL ZAMANI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE’DE FESTİVAL ZAMANI


 

Silifke Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Işıklı Mahallesinde ilki gerçekleştirilen Çağla Festivali ve Kültür Şenliklerinin bu yıl ikincisi düzenlenecek.

12 Mart Pazar günü yapılacak şenlikte, birbirinden hareketli şarkı ve türküleriyle Ankaralı Ayşe Dinçer sahne alacak.

Işıklı ile Çevre Mahalleleri Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma Kültür ve Turizm Derneği ve Silifke Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek olan Çağla Festivalinin bu yılda Işıklı Orta Okulu Bahçesinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yörenin tanıtımını ve kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan festivalin ikincisini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz Çağla Festivalimizi bu yıl daha coşkulu ve daha kapsamlı hale getirdik. Açılış konuşmalarıyla başlayan şenliğimizde stand gezileri, yarışmalar, yemek ikramı, Silifke Belediyemiz Halk Oyunları Grubunun gösterileri, Silifke Belediyemiz Tiyatro Topluluğunun gösterileri ve yine belediyemiz Fasıl grubunun muhteşem konseri var. Ayrıca bütün bu etkinliklerimizin hemen ardından yöre sakinlerimizin de yoğun talebi üzerine Ankaralı Ayşe Dinçer ses sanatçımızı halkımızla buluşturacağız. Umarım ki bu tür şenliklerimiz önümüzdeki yıllarda daha büyük organizasyonlara öncülük eder.

Böyle birlikteliklerimiz sayesinde yöremizi, tarım ürünlerimizi, doğal güzelliklerimizi, kültürümüzü ve sosyal yaşantımızı tüm dünyaya tanıtma imkânı buluyoruz. Bizim olan değerlerimiz nasıl bize sapasağlam geldiyse, bize düşen de bu değerlerimize sahip çıkıp, eksiltmeden, bilakis üzerine daha fazlasını koyarak geleceğe aktarmaktır. İlçemizin sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesi, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükselmesi, kısacası ‘merkez ve kırsalıyla daha yaşanılabilir bir Silifke’nin gerçekleşmesi’ hep hayalimiz, önceliğimiz ve hedefimiz olmuştur. Çağla Festivali ve Kültür Şenliklerimizin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ”

Işıklı Mahallesi’nde böyle bir şenliğin ikinci kez düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Işıklı ve Çevre Mahalleleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Zafer Can, “Mahallemiz tarihi ve doğal güzellikleriyle ilçemizin en önemli köyleri arasında yer almaktadır. Çağla meyvesi de en önemli geçim kaynaklarımız arasındadır. Yöremizi, tarım ürünlerimizi ve köyümüzün bütün güzelliklerini böyle şenliklerde tanıtmaya devam edeceğiz. Derneğimiz ve yöremiz insanlarıyla birlikte böylesi bir başarıya imza atan belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütün halkımızı 12 Mart 2017 Pazar Günü Işıklı Ortaokulu bahçesine bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA