ÖĞRENCİLER ZORLA BİLAL ERDOĞAN’IN TOPLANTISINA MI GÖTÜRÜLDÜ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRENCİLER ZORLA BİLAL ERDOĞAN’IN TOPLANTISINA MI GÖTÜRÜLDÜ?


 

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin’de öğrencilerin ders saatinde okul dışına çıkarılarak bir dernek toplantısına götürülmesini verdiği önergeyle Milli Eğitim Bakanı’na sordu.

17 Şubat 2017 tarihinde Mersin Merkez’de düzenlenen bir derneğin organize ettiği toplantı için, Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’ın katılacağı bilgisiyle hazırlıklar yapılarak, toplantıya öğrenci taşımak ve katılımı üst düzeyde tutmak üzere, yöneticilere baskı yapıldığı iddiasının kamuoyuna yansıdığını belirten Atıcı, öğrencilerin ders saatinde bir derneğin toplantısına götürülmek üzere okul dışına çıkarılmasına velililerin de tepki gösterdiğini bildirerek TBMM’ye verdiği önergede Milli Eğitim Bakanı’na şu soruları yöneltti: “Mersin’de bulunan okulların yöneticileri, bir derneğin toplantısına katılmak üzere, öğrencileri ders saatinde okul dışına çıkarmak için velilerden veya Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin almış mıdır? İzin alınmış ise hangi gerekçe ile hangi tarihte ve hangi makamdan izin alınmıştır? Öğrencilerin ders saatinde okul dışı dernek faaliyetlerine gidebilmesi için hangi işlemlerin yapılması gerekir? Milli Eğitim Bakanlığının eğitim müfredatına göre okul dışı dernek faaliyetlerine ders saatinde katılım zorunluluğu var mıdır? Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’ın katılacağı bildirilen toplantıya öğrenci taşımak için yöneticilere baskı uygulandığı doğru mudur? Bu konuda herhangi bir idari işlem yapılmış mıdır?” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA