Otogarda yeni kriz kapıda! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Otogarda yeni kriz kapıda!


 

Mersin’de 2 yıldır sorunları çözülemeyen otogarda ihalesi iptal edilen 40 yazıhane için yeniden ihaleye çıkılıyor. Önceki ihalenin aksine bu defa yazıhaneler tek tek ihaleye verilecek.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi, krize neden olan Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (MEŞOT) yeniden ihale süreci yaşanacak. Açılışı gecikmeli olarak gerçekleşen otogarın ilk ihalesinde gerginlikler oluşmuş ve yıllığı 20 milyon lirada 3 yıllığına Şimşek Grup’a kiralanmıştı. İhaleni ardından bazı firmalar yazıhane kiralarının yüksek olduğunu öne sürerek bir süre otogara girmemiş hatta eski otogar önünde “Çadır otogar” kurmuştu. Kentin önde gelen isimlerinin araya girmesiyle birlikte işletmeci şirket ve firma sahipleri arasındaki sorun çözüldü. Firmalar sorunun çözülmesinin ardından otogara girdi ancak bu defa da ihale ipral edildi. Danıştay, Büyükşehir Belediyesi ve Toroslar Kaymakamlığı’nın başvurusu üzerine otogar ihalesi iptal etti. İptal kararının ardından işletmeci firma Şimşek Grup, Çevik Kuvvet ve TOMA eşliğinde otogardan çıkartıldı.

BU DEFA TEK TEK İHALE EDİLECEK! 

Büyükşehir Belediyesi, otogardaki tahliye işlemlerinin ardından daha önce açıkladığı gibi yeniden ihaleye çıkacak. Ancak belediye bu defa başka bir yol izleyecek. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, daha önce otogarda sürecin yeniden başladığını ve iş yerlerini teker teker ihaleye çıkacaklarını açıklamıştı. Başkan Kocamaz’ın da dile getirdiği gibi bu defa iş yerleri teker teker ihale edilecek.

Otogar içindeki 40 yazıhane için, Mersin Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek ihale öncesi şartname ilanı verildi. 40 yazıhane 2886 Devlet İhale Kanunu’nun 45. Maddesine göre açık teklif usulü ihale ile tek tek kiraya verilecek. 3 yıllığına kiralanacak yazıhanelerin yıllık bedeli ise yaklaşık 40 ila 52 bin lira+KDV olarak belirlendi. İhaleyi alan firmalar belediyeye 1 milyon 200 bin lira geçici teminat yatıracak.

İhale dokümanı (şartname ve ekleri) Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dair Başkanlığı/Encümen Kararları Şube Müdürlüğünde görülebilecek. Şartname 500 TL karşılığında belediyeden alınabilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA