Başarılı doktor karikatürden vazgeçmiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başarılı doktor karikatürden vazgeçmiyor


 

Asıl mesleği doktorluk olan Halis Dokgöz, karikatüre olan tutkusunu tablolara yansıtarak kişisel sergi açtı.

“Karikatür benim hayatımın vazgeçilmez tutkusu” diyen Dokgöz, “Mesaj vermek gibi bir amacım yok. Gördüklerimi çizerek insanlarla paylaşıyorum. Onların da düşünerek sorgulamalarını istiyorum” dedi.

Mersin Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Halis Dokgöz, ‘Matefor’ isimli karikatür sergisini MTSO Sanat Galerisi’nde açtı. MTSO Eski Meclis Başkanı Faik Burakgazi, MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, MTSO Hukuk Müşaviri Dilek Kurtuluş, Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan’ın yanı sıra çok sayıda sanatseverin katıldığı sergide sanatçının 50 eserine yer verildi.

VAZGEÇİLMEZ TUTKUSU

Sergi açılışında konuşan Dokgöz, karikatüre olan ilgisinin öğrencilik yıllarında başladığını söyledi. Karikatürlerinde evrensel konuları ele aldığını vurgulayan Dokgöz, küresel ısınma, iklim değişikliği, doğanın yok olması, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı ve düzensiz kentleşme gibi konulara ağırlık verdiğini belirtti. “Karikatür benim hayatımın vazgeçilmez tutkusu” diyen Dokgöz, sorun endeksli çizimler yaptığını söyledi.

Grafik mizah tarzında eserleri bulunduğuna da değinen Dokgöz, “Karikatürlerimi yazısız olarak çiziyorum çünkü başka dildeki insanların da beni anlamasını istiyorum. Yazısız mizahta bir karikatürü farklı şekillerde yorumlayabiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

SERGİ 28 ŞUBAT’A KADAR GEZİLEBİLİR

Türkiye’nin karikatürde dünya çapınca iyi bir noktada olduğunu anlatan Dokgöz, medyanın ise karikatüre gereken ilgiyi göstermemesinden şikayetçi oldu.

İlk karikatürünün 1985’te Kılçık Dergisi’nde yayınlandığını belirten Dokgöz, daha sonra karikatürlerinin Gırgır, Limon, Çarşaf, Hallo, ArteFacto gibi karikatür dergilerinin yanı sıra Cumhuriyet, Hürriyet, Milliyet, Sabah gibi gazetelerde de yayınlandığını anlattı. Düzenli olarak Kılçık, Tıp Dünyası, Sendrom, Hiç, Fesat, Homur ve Hekim Forumu dergilerine çizdiğini kaydeden Dokgöz, günlük olarak ise Hürriyet Gazetesi Çukurova Eki’nde Metafor köşesinde karikatürlerinin yayınlandığını açıkladı. Eserlerinin Türkiye dışında Almanya, İspanya, Belçika, Romanya, Güney Kore, Polonya, İran, Kıbrıs, Portekiz, Rusya, Çin gibi ülkelerde de yayınlandığını bildiren Dokgöz, birçok ortak ve karma sergiye katıldığını ve ilk kişisel sergisini 1991’de Ankara’da açtığını söyledi. Dokgöz, çocuk hakları üzerine çizdiği karikatürlerinin pek çok şehirde sergilendiğini de aktardı.

Karikatürlerini kitaplaştıran Dokgöz, ilk kitabını ‘Güneşin Girmediği Yere’ ismiyle 1989’da, ikinci kitabını ise ‘Çizgisel’ ismiyle 2010 yılında yayınlandığını aktardı.

28 Şubat tarihine kadar açık kalacak olan sergi, hafta içi 08.30-18.00, Cumartesi günü ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA