“SANDIKLARA DA VE ÜLKEMİZE DE SAHİP ÇIKIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SANDIKLARA DA VE ÜLKEMİZE DE SAHİP ÇIKIYORUZ”


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Parti Okulu çalışmaları kapsamında Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman illerinde sandık güvenliği eğitimini gerçekleştirerek, bölgedeki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Partisinin il ve ilçe binalarında partililerle bir araya gelerek, 16 Nisan’da Anayasa değişikliği referandumunda oylama esansında ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenleri aktaran Aytuğ Atıcı, 81 ilde ilçe başkanlıklarının belirlediği sandık sorumluları ile seçim günü sandıkların güvenliğini sağlayacaklarını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, referandumda verilecek 'hayır' oylarını da 'evet' oylarını da namusumuz gibi koruyacağız. Devletimizi yönetenlerin yaptığı gibi vatandaşlarımızı ayrıştırmayacağız; 'hayır' oyu verenler, vatan haini, terörist, FETÖ'cü olmadığı gibi, 'evet' oyu verenler de hiç bir şekilde suçlamaya maruz bırakılamayacak kadar onurlu insanlardır. Ülkemizin bütün vatandaşları ister 'Evet' versinler, ister 'Hayır' versinler Türkiye'nin geleceğini düşünerek, bu oylamayı yapacaklar. O halde bu oyları korumak bizim namusumuzdur." dedi.

“CUMHURİYETİ’Nİ SEVEN, TEK ADAM REJİMİNE ‘HAYIR’ DİYEN HERKESLE EL ELE VERECEĞİZ”
Bölgede esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek küçük çaplı sokak mitingleri düzenleyen Aytuğ Atıcı, 16 Nisan’daki referandumda demokrasinin ve tek adam rejiminin oylanacağını belirterek; “Referandumda herhangi bir parti oylanmayacak. HDP’ye, MHP’ye, CHP’ye, AKP’ye veya Meclis'te grubu olmayan diğer partilere gönül veren vatandaşlarımız var. Herkes partisinde kalsın. Herkes hangi lideri seviyorsa o liderin arkasında gitmeye devam etsin. Ancak, ülkemizi ve Cumhuriyet’imizi tek bir insana emanet edemeyiz. Siyasi görüşlerimiz farklı olsa bile Cumhuriyet’ini, ülkesini seven ve tek adam rejimine 'Hayır' diyen CHP'liler, HDP'liler, MHP'liler, AKP'liler, hangi partiden olursa olsun tüm vatandaşlarımızla el ele vereceğiz.” dedi.

“BASKILAR KARŞISINDAKİ SESSİZLİK SANDIKLARA ‘HAYIR’ OLARAK YANSIYACAK”
12 Eylül darbesinden sonra silahların altında, faşist bir Anayasanın millete dayatıldığını hatırlatan Aytuğ Atıcı, “Yine OHAL koşullarında, OHAL devam ederken, bir Anayasa değişikliğine gidiyoruz. O dönemden hiçbir farkı yoktur. Bir yandan hükümet eliyle devletin tüm imkânları kullanılarak ‘evet’ çalışması yapılıyor, diğer yandan ‘hayır’ oyu kullanacaklar baskı altına alınıyor. Bir mesaj yazıyorsunuz hapse atılıyorsunuz. ‘Hayır’ gömleği giyiyorsunuz sizi yaka-paça içeri atıyorlar. İnsanlar ‘Hayır’ demeye korkar hale geldiler. Ama korkmayacağız. Baskılar karşısında milletimizin sessizliği, öfkeye dönüşen haksızlıklar ve ülke sevdası, 16 Nisan’da sandıklara ‘hayır’ olarak yansıyacaktır." dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA