MEZİTLİ’YE AKTİF YAŞLANMA EVİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’YE AKTİF YAŞLANMA EVİ


 

7’den 70’e mutlu bir Mezitli hedefinde yürüyen Mezitli Belediyesi, vatandaşların anne karnından yaşlılığına kadar sağlıklı bir biçimde geçirmeleri adına çalışmalarını devam ettiriyor.

Yaşlılarımızın zamanlarını üreterek ve topluma yararlı bir biçimde değerlendirmeleri adına yaptırılan Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi’nin açılışı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Hayırsever Gülbahar Özmen ve oğlu İşadamı Şeref Özmen, Mezitli Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri, Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi. 

Mezitli Belediyesi Spor Okulları Zumba ekibinin dans gösterisi ve Mezitli Sanatevi’nde çalışmalarını sürdüren Alzheimer Derneği Çınarlar TSM Korosu, popüler Türk Sanat Müziği şarkıları ile müzik ziyafetinin çekildiği açılışta renkli görüntüler de yaşandı. 

“HAYATI DAHA ANLAMLI YAPMAK İÇİN SİHİRLİ DOKUNUŞLAR OLMALI”
Hayatın her anının çok anlamlı olduğunun altını çizen Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, “Hayatı daha anlamlı kılmak için sihirli dokunuşlarda bulunan insanlarla bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz. Çok şanlıyız yanımızda başta Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan ve ekibi olmak üzere bizi anlayan insanlar var” dedi.
Merkez Mahallesi Gedizler Otomotiv arkasında yapılan Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi’nin sorumlusu Emine Koca da, kendisinin de aktif yaşlanmak istediğini ve kendisine böyle bir fırsat verildiği için mutlu olduğunu söyledi. Koca, tüm vatandaşları Gülbahar Özmen Aktif Yaşlanma Evi’ni kullanmaya davet etti.

“BELEDİYELERİN GÖREVİ SAĞLIKLI KENTLER YARATMAK”
Yıkılmaya yüz turmuş virane bir yapıyı değerlendirmek istediklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Pek çok alanda birlikte çalışma yaptığımız Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ile Aktif Yaşlanma Merkezi yapmaya karar verdi. Mezitlimizin her kuytu köşesini düzelterek sosyal yaşama katmak istiyoruz. Bu bölgeyi de Aktif yaşlanma Evi yaparak hayat kattık. Biz buna aktif yaşlanma değil yaşı ne olursa olsun aktif yaş alma diyoruz. Çok geniş bir bahçe oluşturduk ve boş bıraktık istiyoruz ki insanlarımız kendileri dikip ilgilensinler. Yine çeşitli faaliyet olanakları Aktif yaşlanma Evimizde mevcut. Zaten belediyenin görevi sağlıklı bir kent ve insanlar yaratmaktır. Belediyemiz Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye, Dünya Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğimizde olumlu geçiyor. Sağlıklı bir kent yapamazsak, insanlar mutlu ve özgür olmazsa yaptığımız hiçbir şeylerin anlamı yok. Başka suni gündemlerle uğraşmak yerine terörün, işsizliğin olmadığı bir Mezitli yaratmak istiyoruz. İkinci bir Aktif yaşlanma Evi projemizi de hazırlıyoruz. Onu da yakında faaliyete geçireceğiz” dedi.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan Neşet Tarhan tarafından Hayırsever Gülbahar Özmen ve oğlu İşadamı Şeref Özmen’in yanı sıra Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge’ye üzerinde Atatürk resimlerinin olduğu kahve fincanı takımı hediye edildi. (bülten)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA