AKP-MHP KAVGASI BÜYÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP-MHP KAVGASI BÜYÜYOR!


 

Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Kocamaz ile bazı AKP’li meclis üyeleri arasında yaşanan ‘ihale’ tartışması büyüyor! Bu inatlaşma yüzünden komisyonlardan beklene kararlar çıkmazken, kent kaosa sürükleniyor!

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Şubat Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıya Başkan Burhanettin Kocamaz’ın, komisyonlarca ‘muzdarip edildiklerine dair serzenişleri damga vurdu.

KOALİSYON BOZULDU MU?
Geçen yıl Nisan ayında mersin Büyükşehir Belediyesi encümen ve komisyonlarına üyelik seçimlerinde AKP ve MHP arasında koalisyon yapıldığı gündeme gelmiş, bu kapsamda üyelikler çoğunlukla iki parti arasında paylaşılmıştı. 
Aradan geçen bir yıla yakın sürede mecliste kararlar genellikle oy birliği ile çıkarken, geçen ay yapılan meclis toplantısında MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz ile AKP’li Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı İsmail Yerlikaya arasında, bir ihale ile ilgili yaşanan tartışma gerilime neden olmuştu.
Bu tartışmanın ardından komisyon işbirliğin sona erdiği iddiaları gündeme gelirken, bu iddiaların doğruluğu dün yapılan meclis toplantısında Başkan Kocamaz’ın açıklamaları ile adeta gün yüzüne çıktı. 

“İŞİ İNADA BİNDİRDİLER, KENTTE KAOS YAŞANIYOR”
Başkan kocamaz, inatlaşma nedeniyle adeta komisyonlardan karar çıkmasının engellendiğini savunarak, isim vermeden AKP’lilere yüklendi. 
“Komisyondaki arkadaşlar ne yapmak istiyorlar anlamış değiliz” diyen Kocamaz, “İşi inada bindiriyorlar ondan sonra kaos oluyor. Üniversite hastanesinin orada durakla ilgili bir şey yapamıyoruz. Yeni hastane açıldı oraları birileri işgal etmeye çalışıyor. Lütfen.Biz iyi niyetle bunu bekletiyoruz ama diğer belediyelerden nasıl geliyorsa bunları da ben anında işleme koyarım zamanı geçtiği zaman. Bizim size güvenimizi lütfen sarsmayın. Bu konuda gerçekten muzdaripimiz. Zabıtayı gönderiyoruz, polisten yardım istiyoruz ama birileri hemen fırsatı değerlendiriyor. Bu kafayla bu kentte kuralsızlık olağan hale gelmiş. Buna kim izin veriyorsa bu vebalin altında ezilir. Bırakın belediye işini yapsın. İki tane arkadaşın kaprisi yüzünden kentte kaos oluyor. Lütfen bu konularda biraz daha duyarlı olsun. 

“KENDİLERİNİ TATMİN ETMEK İÇİN İŞLERİ GECİKTİRİYORLAR”
İmar ve Bütçe Komisyonu görevlerini yapsın. Kararlar zamanında çıkmıyor. Bundan da ben çok rahatsızım. Bütçe komisyonunda şuan 38 konu var. Arkadaşlarımızın işi ne, toplansınlar kararlarını versinler! Orada da iyi karşılıklı inatlaşmaya götürmesinler. Hiç kimse olmayan yetkisini kullanmaya çalışmasın. Hastane açıldı kaç gündür orada uğraşıyoruz. Üniversite Hastanesi’nin orada kaç aydır uğraşıyoruz sırf buradaki inatlaşma yüzünden. Şehir içinde ruhsatı olmayan bir sürü durak var. Bunların planlanması lazım. Yasa bunları ihale ile kişilere vereceksiniz diyor. Belediye bir taraftan hizmet üretmeye çalışacak bir yardan kaynak sıkıntısı yaşayacak öbür taraftan da birileri kendini tatmin etmek için bu işleri geciktirecek. Buna hiç kimsenin hakkı yok” diye konuştu.
 
KOMİSYONLARDA KİMLER GÖREV ALIYOR?
Mersin Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu; MHP’li Muhammet Uçar, Mehmet Topkara ve Veli Şahman ile CHP’li; Bayram Gönenler, A. Serkan Tuncer ve  AKP’li Cengiz Pınar ile Yüksel Vatan’dan oluşuyor. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu ise; MHP’li; Kerim Tufan, M. Özgür Sanal ve Serdar Arslan, CHP’li; Esen Tuba Tol ve Ersin Serin ile AKP’li İsmail Yerlikaya ve M. Sadık Türüt’ten oluşuyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA