ÖZGECAN YASASI NEREDE? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖZGECAN YASASI NEREDE?


 

Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesinin üzerinden iki yıl geçti. Özgencan’ın adını taşıyacak rehabilitasyon merkezi ‘devlet rencide olur’ denilerek engellenirken, vahşi cinayetten buyana 700 kadın daha şiddete maruz kalarak hayatını kaybetti.

Türk Ceza Kanunu'nun cinsel saldırı suçlarını düzenleyen 102. Maddesindeki, 'iyi hal ve haksız tahrik' indirimlerinin kaldırılmasını öngören ve kamuoyunda 'Özgecan Yasası' olarak bilinen düzenleme ise Meclis raflarında beklemede!

MEZARI BAŞINDA ANILDI
Tarsus’ta eğitim aldığı üniversiteden evine gitmek isterken bindiği minibüste vahşice katledilen ve kadın cinayetlerinin sembol ismi haline gelen Özgcan Aslan, ölümünün ikinci yılında çeşitli etkinliklerle anıldı. Aslan ailesi ve Mersinliler katledilişinin 2. yıl dönümünde Özgecan’ı mezarı başında anarken, anne Songül Aslan, “Bütün dünyaya sesleniyorum; Lütfen anne ve babalar, çok iyi eğitimden geçsinler. Böyle bir şiddete kimsenin çocuğu maruz kalmasın. Bu şiddet artık son bulsun” dedi. 2

“DEVLET RENCİDE OLUR ENGELİ”
Öte yandan Deutsche Welle Türkçe’den Başak Demir’e konuşan baba Mehmet Aslan, psikoloji okuyan kızı Özgecan’ın hayalini gerçekleştirerek için bir eğitim ve rehabilitasyon merkezini hayata geçirmek istediklerini ancak başaramadıklarını söyledi.
Aslan, “Ama devlet bunları yapmamı istemiyor. 'Sen bunları yapma, bu devletin görevi. Sen yaparsan bunları, devlet rencide edilmiş olur, devletin önüne geçmiş olursun' dediler" diye konuştu. 

HAYATI FİLM OLUYOR!
Öte yandan Özgecan Aslan’ın hayatı filme konu edilecek. Yönetmenliğini Ali Avcı’nın üstleneceği, ‘Cennetin Kuşları’ isimli film, Özgecan’ın doğum günü olan 22 Ekim’de büyük bir gala organizasyonu izleyici ile buluşacak. Film sözleşmesi; Özgecan’ın babası Mehmet Aslan, Özgecanlar Derneği Başkanı Hediye Dalgıç ile Yönetmen Ali Avcı arasında imzalandı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ HATIRLADILAR!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da, Özgecan Aslan’ın katledilişinin 2. yılına ilişkin mesaj yayımladı. 

ÖZGECAN'IN ARDINDAN 644 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ!
Kadın Cinayetlerin Durduracağız Platformu da yaptığı açıklama ile Özgecan’ın katledilişinden bu yana 644 kadının erkek şiddeti sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Açıklamada; “Hükümet Özgecan Yasası için verdiği sözleri tutmayıp bu yasayı çıkarmamakla kalmadı, bununla birlikte kadınların aleyhine söylemlerde bulunup kadın cinayetlerinin daha da artmasına neden oldu” denildi. 

i



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA