VİP HİZMET VAR AMA ULAŞIM SIKINTILI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VİP HİZMET VAR AMA ULAŞIM SIKINTILI!


 

Geçtiğimiz günlerde devletin zirvesinin katılımıyla açılan ve VİP hizmet reklamları ile tanıtımı yapılan Mersin Şehir Hastanesi, 5 günde yaklaşık 20 bin kişiye hizmet verdi.

Ancak hastaneye ulaşım sorunu hala çözülemezken, ilaç teminine yönelik eczane sıkıntısını hastane yönetimi de doğruladı. 

Soner Aydın – Mehmet Nabi Batuk

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olma özelliğini taşıyan Mersin Şehir Hastanesi yönetimi, basınla buluştu. Başhekim Op. Dr. Recep Aydın, hastanenin açılışının ardından geçen bir haftalık hizmet süresini gazetecilere değerlendirdi. Hastane içerisinde basın toplantısı düzenleyen Op. Dr. Aydın, en büyük sorunlarının ulaşım olduğunu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Ayrıca hastane içerisinde ve dışında eczane olmadığını da doğrulayan Op. Dr. Aydın, kendilerinin hastane dışında bir yetkilerinin olmadığını kaydetti. 
Hastane Kampusunun ilk hizmet haftasında hastanede yaklaşık 20 bin kişinin tedavi olduğunu açıklayan Op. Dr. Aydın, “Günlük ortalama 3 bin 850 ile 4 bin arasında hastanın sağlık hizmetlerinden faydalandığını belirterek, "Maksimum 4 bin 55 hastaya baktık. Günlük yatış ve taburcu olduğunu düşündüğümüzde 100-115 civarı yatış olmakta" dedi.

“VATANDAŞLARIN VE ÇALIŞANLARIN BU BÖLGEYE GELİŞLERİNDE BAZI SIKINTILAR YAŞANABİLİYOR”
Ulaşımla ilgili soruları yanıtlayan Op. Dr. Aydın, "Buraya 9 değil daha fazla hat getirmelerini istiyorum. Vatandaşlarımız bize hastanenin uzak olduğunu, şehir merkezinden, Yenişehir'den, Mezitli'den buraya gelmekte zorluklar çektiklerini söylüyorlar. O yüzden minibüs veya otobüs hattı buraya fazlalaşırsa vatandaş da daha rahat bir şekilde hastaneye ulaşabilir. Tabi şehir hastanemizin amacında bütün hastaları buraya çekelim, şehri boşaltalım diye bir şey hedeflemiyoruz. Tabi vatandaşların ve çalışanların bu bölgeye gelişlerinde bazı sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu sıkıntılar önümüzdeki günlerde çözülecektir. Birde insanlarımız hastane otoparkıyla ilgili yanlış bilgilendirilmiş. İnsanlar otopark paralı diye araçlarını içeri sokmuyorlar. Böyle bir şey söz konusu değildir. Otopark kesinlikle ücretsizdir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla, ücretsiz olarak otoparkı kullanabilirler" diye konuştu.

ACİL HEKİMLER GEÇİCİ OLARAK GELDİ
Kendi alında uzman olan 330 hekimin görevinin başında olduğunu söyleyen Op. Dr. Aydın, “Şu an mevcut acil olabilecek bütün yan dalar Bakanımızın talimatıyla geçici görevle hastanemize geldi. Vatandaşlarımızın taleplerinin önümüzdeki günlerde artacağını biliyoruz. O yüzden çalışan sayımız artacaktır. Şu anda 250 hemşirede hastanemize atandı. 40-50 hekim kadrosu daha açılacaktır. Yan dalların tamamı olacaktır. Bu hastane bölgeye hitap ediyor. Yan dallarla birlikte bu hastane günlük 7-8 bin hasta bakmaya başlayacaklardır".

“ECZANE YOK, HASTANENİN DIŞI BİZİ İLGİLENDİRMİYOR”
Hastane içerisinde ve dışında eczane olmadığını ifade eden Op. Dr. Aydın, “Hastane sınırları içersinde eczane yok. Ancak hastanenin dışı bizi bağlamıyor. Mersin Şehir Hastanesi ticari sınırları içerisinde hiçbir eczane yoktur. Sadece acil olan ve hastane için gerekli ve ihtiyaç olanlar var” diye konuştu.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA