HASTANE VAR, RANT VAR ECZANE YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HASTANE VAR, RANT VAR ECZANE YOK!


 

Şehir Hastanesi’nin etrafında eczane olmamasının büyük bir sorun ve tehlike olduğuna dikkat çeken eczacılar, bölgede oluşan ranta da tepkili!

Hediye Eroğlu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla geçen hafta açılan, Türkiye'nin ilk şehir hastanesi unvanını taşıyan Mersin Şehir Hastanesi’ne yönelik eleştiriler devam ediyor. 
Kamu-özel işbirliğiyle yaptırılan Avrupa ve Türkiye'nin en büyük hastanesi olan ve geçen hafta Cuma günü açılışı gerçekleştirilen, hafta başında da hasta kabulüne başlayan Mersin Şehir Hastanesi, kent merkezindeki Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin kapatılması nedeniyle vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
İlk 24 saatte acil servislerle birlikte 4 bin 55 hastaya hizmet verildi, yaklaşık 300 hasta da yataklı tedavi hizmetlerinden yararlandı. Açıldığı hafta ise yaklaşık 20 bin kişiye hizmetv eren hastaneye yönelik eleştiriler ise artara sürüyor.

“İKİ ECZANE AÇILACAK” 
Ancak hastane etrafında eczane olmadığını açıklayan Mersin Eczacı Odası Genel Sekreteri Uzman Eczacı Özgün Sağır, tehlikeye dikkat çekti. 
Hastane hizmete açılmadan önce eczacıların hizmet verebilmesinin altyapısının hazırlanması gerektiğini ancak bunun yapılmadığını söyleyen Sağır, “Konuyla ilgili 9 ay önce odamızda basın açıklaması yaparak uyarılarda bulunmuştuk. Ancak hastane hizmete açılmadan eczacılar için bir düzenleme yapılmadı. O zamandan beri dikkatlerini çekmeye çalışıyoruz. Şuan hastane çevresinde 2 eczane hizmete girmeye hazırlanıyor. Ancak çok büyük sorunlar ile karşı karşıyayız. 1250 yataklı hastanenin etrafında iki tane eczane ile hizmet vermeniz mümkün değil” diye konuştu. 

TOROSLAR BELEDİYESİ İHALEYE ÇIKACAK MI?
Bölgede eczacıların yaşadığı en büyük sorunun oluşan yüksek rant olduğuna da dikkat çeken Özgün Sağır, “Bölgedeki rant olayı çok ciddi bir durumda. Birkaç yıl önce 50 bin TL’ye satın alabileceğiniz 35-40 metrekare dükkanlar için şuan aylık 50 bin TL kira isteniyor. Biz kamusal bir iş yapıyoruz. Halk varsa eczacı vardır. Eczanelere hizmet verecek bir alanın düzenlemesi için bölgedeki bir arazinin Toroslar Belediyesi’nce ihaleye çıkarılacağı yönünde duyum aldıklarını da açıklayan Sağır, “İhaleye çıkıldıktan sonra dükkan yapılacak ve bu dükkanlar da ihale yolu ile eczacılara verilecek. Biz bunu benzerini Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde yaşamıştık. Birkaç sene önce burada milyon TL’ler ile ihaleler yapıldı ve eczacılar büyük mağduriyetler yaşadı. Ne yazık ki bugün de aynı sıkıntılar gündemde. Bu işlerin daha önce yapılması gerekiyordu. Olay baştan itibaren planlama hatasında ibaret” dedi. 

“ULAŞIM VE SOSYAL TESİSLER YETERSİZ”
Ayrıca diğer bir sorunun da hastaların hastaneye ulaşımı alanında yaşandığını belirten Genel Sekreter Sağır, “Burası bir hastane. Ulaşımın kolay ve sürekli olması gerekiyor. Yani Mersin’in her yerinden 24 saat araç çalışmalı. Ancak şuan bu mümkün değil. Ulaşım çok güç sağlanıyor. Ayrıca; hastane çevresinde yeteri kadar donatı ve sosyal alan yok. Yani hastaların ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü tesis yetersiz. Örneğin yemek yiyecek yeriniz yok. O yüzden hastane içinde yemek zorunda kalacaksınız. Ki bu durumda da size dayatılan hizmeti ve fiyatı kabul etmek zorunda olacaksınız” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA