MEMURLAR GELİR VERGİSİNDE YÜZDE 5 İNDİRİM BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEMURLAR GELİR VERGİSİNDE YÜZDE 5 İNDİRİM BEKLİYOR


 

Türk Büro-Sen Mersin Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Güven, yaptığı yazılı açıklamada; memurların gelir vergisinde yüzde 5 indirim beklediğini açıkladı.

Devlet gelirlerinin yüzde 87’sini vergi gelirlerinin oluşturduğunu söyleyen Güven, vergi mükellefi olsun olmasın, tüm vatandaşların dolaylı vergiler ile devlete vergi ödediğini söyledi. 

“BÜTÇE AÇIĞI VERGİLER İLE KAPATILIYOR”
“Ülkemizde maalesef hükümetler her dönemde bütçe açıklarını doğrudan ya da dolaylı vergileri artırarak kapatma yolunu seçmiştir” diyen Güven, “Ayrıca her geçen gün sayıları artırılarak çeşitlendirilen vergi kalemleri ve sık sık çıkartılan vergi affı yasaları ülkemizde büyük bir vergi adaletsizliğinin yaşandığının göstergesidir. Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı açıklamada; ‘2016 yılında düzenli vergi ödemeyenler için vergi barışı yaptık, 2017 yılında da vergisini düzenli ödeyenler için vergi indirimi yapacağız’ dedi.
Bilindiği üzere vergi oranlarında artan oranlı tarife uygulanmakta, elde edilen gelir dilimlere ayrılmakta ve her dilime ayrı vergi oranı uygulanmaktadır. Yani gelir arttıkça vergi dilimi yükselmektedir. Gelir vergisi oranlarını belirleyen kazanç dilimlerinin yıllar içinde neredeyse hiç artmaması nedeniyle çalışanlar, daha yılın ilk aylarında bir üst kazanç dilimine geçmekte ve ödedikleri gelir vergisi oranı yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıkmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki yıllarda maaş zamları memurun cebine girmeden vergiye gidecektir” dedi.

“MEMURLARIN MAAŞLARI ENFLASYON KARŞISINDA ERİYOR”
Hükümetle yetkili ama etkisiz konfederasyon arasında imzalanan toplu sözleşmeye göre; memurlara ve memur emeklilerine 2017 yılı için yüzde 3+4 artış yapıldığını anımsatan Türk Büro-Sen Mersin Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Güven, “TÜİK 2017 yılı Ocak ayı enflasyonunu yüzde 2.46 olarak açıkladı. TÜİK’in açıkladığı ocak ayı enflasyon rakamı memurun 6 ay boyunca alacağı yüzde 3 lük zammı daha ilk ayda eritti. Memur ve emekliler enflasyon karşısında %3 değil, yüzde 0,54 zam almış ve Kamuda çalışan 3 milyona yakın memur ile 2 milyona yakın memur emeklisi, hükümetin tutmayan enflasyon hesapları nedeniyle ekonomik kayba uğrayarak, enflasyon mağduru olmuştur.
Aynı zamanda döviz kurlarındaki artış ve temel gıda ürünlerine gelen zamlar memur ve emeklinin belini bükmüştür. Memur ve memur emeklilerinin alım gücü her gün daha da düşmektedir.

“GELİR VERGİLERİ İLE DE İNSAN ONURUNA YAKIŞIR BİR HAYAT SÜRMEYİ İMKÂNSIZ HALE GETİRDİ”
Memur ve emekliler hem vergi dilimlerinin yüksekliği hem de gerçekleşen enflasyonun dar ve sabit gelirlilerin enflasyonu ile aynı olmaması nedeniyle, her geçen yıl gelir kaybına uğramakta ve fakirleşmektedir. Artan enflasyon, sürekli yükselen döviz kurları karşısında günden güne eriyen maaşlar, Gelir Vergileri ile de insan onuruna yakışır bir hayat sürmeyi imkânsız hale getirmektedir.
Biz Türk Büro-Sen olarak; Gelir Vergisi dilimlerinin yeniden düzenlenmesini, ya da maaş artışlarının vergi dilimleri dikkate alınarak buna göre yapılmasını memurlara yapılan artışların vergi ile geri alınmasının önüne geçilmesini her platformda dile getirmemize rağmen, maalesef bu güne kadar müspet bir sonuç alamadık. 
Şimdi ise, Maliye Bakanı’nın vergisini düzenli ödeyenler için yapılacağını açıkladığı %5’lik vergi indiriminin, vergisi kaynaktan kesilen memur ve emeklilere de yapılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA