“Susmayacağız” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Susmayacağız”


 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şubesi, yöneticilerinin ve üyelerinin son yayımlanan Karar Hükmünde Kararname ile kamudaki görevlerinden ihraç edilmesini düzenlediği basın açıklaması ile kınadı.

GİZEM EKİCİ

Kararname ile dernek Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Eğitim Sekreteri Songül Tunçdemir, Kartal Şube Yöneticisi Ali Haydar Arıkuşu, Adana Şube Kurul Delegesi Mehmet Akarsubaşı, Bursa Şube Üyeleri Aylin Çakı ve Züleyha Çimen, Mamak Şube Üyesi Suat Özcan, AKD Nazilli eski Şube Başkanı Ulaş Elmadağ ve Alevi Enstitüsü Akademisyenleri Yrd. Doç. Pınar Ecevitoğlu, Prof. Zehra Etöz’ün kamudaki görevlerinden ihraç edilmesine sert tepki gösterildi.

Dernek Genel Merkezi tarafından Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan açıklamaların Mersin ayağı da Şube Binası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Metni Mersin Şube Başkanı Cezmi Dokuzoğlu okudu.

“ARKADAŞIMIZA YAPILAN BU HUKUKSUZLUK KARŞISINDA SUSMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

FETÖ Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından hükümetin KHK’lar ile kendisine muhalif olan kesimlere savaş açtığını söyleyen PSAKD Mersin Şube Başkanı Cezmi Dokuzoğlu, muhalif seslere hükümetin tahammülünün olmadığını kaydetti. Yöneticilerinin ve üyelerinin de son yayımlanan KHK’dan nasibini aldığını belirten Dokuzoğlu, “Hiçbir soruşturması olmayan arkadaşımıza yapılan bu hukuksuzluk karşısında susmamız mümkün değildir. Genel olarak Alevilerin, özelde ise Pir Sultan Abdal Kültür derneğinin sabrı denenmek isteniyorsa buna hiç lüzum yoktur. Dün olduğu gibi bugün de haksızlıklarınızın, hukuksuzluklarınızın önünde diz çökmeyeceğiz. Artık bunu öğrenmiş olmalısınız. Öğrenemediyseniz Kerbela’yı ve İmam Hüseyin’i bir daha araştırın. Pir Sultan Abdal’ı bir kez daha okuyun. Kalender Çelebi hakkında azıcık araştırma yapın. Daha nice yol önderimizin tarih boyunca direnişlerine bir daha ilgi gösterin. Yaptığınız bu hukuksuzluğun karşısında göstereceğimiz her türlü mücadele meşrudur” cümlelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA