“İmam Hatip ısrarınız neden?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İmam Hatip ısrarınız neden?”


 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, okullar arasında yapılan ayrımcılığa ve eğitim sistemindeki gericileşmeye ilişkin,​ Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Bakanlıkça düzenlenen ve eğitimde yaşanan sorunların çözülmesi ve bakanlığın hedeflerini içeren "2017 Performans Programı’nı değerlendiren Kuyucuoğlu, eğitimde başarısızlığı başta götüren İmam Hatip Okulları’nın, bütçede parsayı da başta götürdüğüne dikkat çekti.

“Anlaşıldığı kadarıyla imam hatip okulları ve bu okullara giden öğrenciler ödüllendirilirken diğer okullar ve öğrencileri cezalandırılıyor” diyen Serdal Kuyucuoğlu, “Ülkemiz pozitif bilimlerde sürekli gerilerken, çağdaş, bilimsel ve laik eğitim sisteminden gittikçe uzaklaşırken, uluslararası bilimsel eğitim değerlendirmelerinde sonlarda gelirken, Bakanlığın hala bu gerilemeleri destekleyici yönde adımlar atmasını anlamak mümkün değildir. Ülkelerin gelişmişlikleri bilimsel eğitime, sanata ve kültüre verdikleri değerle doğru orantılıdır” dedi.

“İMAM HATİP OKULLARI ISRARINIZ NEDEN?”

Bakanlığın sürekli İmam Hatip Okullarını ön plana çıkarması ve desteklemesindeki amacı soran Kuyucuoğlu, şu sorulara yanıt istedi: “Birçok zorlamaya ve fiziki koşuları en iyi okullar imam hatip yapılmasına rağmen, bu okulların çoğunda sınıflar boş kalırken, hala yeni imam hatip okulları yapmak için bütçeden bu kadar pay ayrılmasını nasıl açıklıyorsunuz? Başkent Ankara'nın göbeğinde bile İmam Hatip Okulları dışındaki birçok okula bırakın bilimsel araç gereci, ısınma ve iletişim giderleri için bile yeterli pay ayrılmazken, velilerin desteği olmasa öğrencilerin üşüyerek eğitim gördüğü okullar gerçeği ortada iken, imam hatiplere bu kadar bütçe ayrılması doğru mudur? Bu yapılanlar okullar arasında ayrımcılık değil midir? Gelişmiş ülkeler eğitime, özellikle öğrencileri düşünmeye ve üretmeye yönlendirecek pozitif bilimlere ciddi kaynaklar ayırırken, Bakanlığınız neden bu alanı sürekli geri plana iten uygulamalara gitmektedir? Bakanlığın; 2017 yılında imam hatip okullarında düzenlenecek ‘Kırk Ayet Etkinlikleri’ için 1,1 milyon TL, ‘Kırk Hadis Etkinlik ve Yarışmaları’ için 1,1 milyon TL, ‘Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’ için 240 bin TL, ‘Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması’ için 120 bin TL, ‘Hutbe Okuma Yarışması’ için 120 bin TL harcayacağı, ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilecek ‘Yaz Eğitim Etkinlikleri’ için yaklaşık 1 milyon TL ayıracağı kamuoyuna yansımıştır. Bu bağlamda Bakanlık hangi bilimsel, kültürel, sanatsal faaliyet, etkinlik ya da yarışma için ne kadar kaynak ayırmıştır? 2017 yılı için okullarda bilim, sanat ve kültür dallarında Bakanlığınızca düzenlenecek etkinlikleri ve projeleri açıklar mısınız? İmam Hatip Okulları dışındaki devlet okullarında açılan kurslar İçin de her okula destek olmayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız her okul için ayrılacak kaynağı açıklar mısınız?”. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA