MERSİNLİ ÇİFTÇİNİN TARLASI ‘ŞİMDİLİK’ KURTARILDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ ÇİFTÇİNİN TARLASI ‘ŞİMDİLİK’ KURTARILDI!


 

Gazetemizin dün manşetine taşıdığı Mersinli çiftçi Çetin Can’ın tarlası, şimdilik Ziraat Bankası tarafından satılmaktan kurtarıldı.

SONER AYDIN

Mersin’de sera kurmak için Ziraat Bankası’ndan kredi çeken ancak zaman içinde yaşanan sorunlar nedeniyle borcunu ödeyemeyen ve 600 bin liralık borcu 1 milyon 200 bin liraya çıkan Çetin Can isimli çiftçinin ile eşinin tarlası banka tarafından satılığa çıkartıldı. Yaklaşık değeri 1 milyon 800 bin lira olan 37 dönümlük tarla banka tarafından yaklaşık 3’te 1 fiyatına yani 700 bin liradan satışa çıkartıldı. Dün Mersin Adliyesi İcra Müdürlüğü’nde gerçekleştirilmesi beklenen satış işlemi Can’ın verdiği taahhüt üzerine 20 gün sonraya ertelendi.  

“ÇİFTÇİ BORÇ BATAĞINDA”
Tarlasına haciz gelen ve Ziraat Bankası tarafından satışa çıkartılan çiftçi ile birlikte adliyeye gelen Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Mersin’de birçok çiftçinin aynı sıkıntıları yaşadığını söyledi. Tarlayı şimdilik kurtardıklarını ancak 20 gün sonra ne yapacaklarını bilmediklerini sözlerine ekleyen Gökçel, “Yetkilileri bir kez daha uyarmak istiyorum. Türkiye’de üretim yapan çiftçilerin tamamına yakını borç batağı içersinde. Çiftçinin borcunun mutlaka af kapsamına ya da üretimde tutunabilecek yapılmaya ihtiyacı var” dedi.

“TEK GÜNAHIMIZ ÜRETİM YAPMAK”
Tarlasına haciz gelen Çetin Can ise, tarlasını satılmaktan kurtardığını ancak 20 gün sonra ne yapacağını bilemediğini söyledi. Arazinin söz konusu fiyat üzerinden satılmaması için elinden geleni yapacağını dile getiren Can, “20 gün sonrasını göremiyorum. Bu parayı nasıl bulacağımı bilmiyorum. Yetkililerden yardım istiyorum. Bizim tek günahımız üretim yapmak” diye konuştu. Satış işlemine engel olabilmek için eşi ile birlikte adliyeye gelen Betül Can ise, borçlarını ödeyemedikleri için üzgün olduklarını söyledi.  

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA