“SEL MAĞDURU ÇİFTÇİ ACİL DESTEK BEKLİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SEL MAĞDURU ÇİFTÇİ ACİL DESTEK BEKLİYOR”


 

CHP Milletvekili Çamak, sel felaketinin üzerinden günler geçmesine rağmen zarara uğrayan çiftçi ve esnafa yeterli destek verilmediğini belirterek, “Çiftçilerimiz ikinci ekim için acil maddi destek bekliyorlar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak geçtiğimiz Aralık ayında Mersin’de yaşanan sel felaketinde zarar gören vatandaşların durumunu gündeme getirdi.

“Mersin'de can kayıplarına ve milyarlarca lira zarara mal olan fırtına ve sel felaketinin üzerinden günler geçmesine rağmen hâlen yaralar sarılmadı” diyen Çamak, sel felaketi olduğunda alana ilk çıkan vekillerden biri olduğunu hatırlattı. 
Çamak, “Bu afet karşısında acıyı, çaresizliği ve hüznü orada bizzat görüp vatandaşları teselli etmek için uğraştım. Vatandaşlarımız en azından bundan sonrası için devletin yanlarında olacaklarının tesellisiyle ayakta durmaya çalıştılar. Beş gün önce yine sel mağduru vatandaşlarla beraberdim. Zarara uğrayan üreticilerimize, esnafımıza ve evi barkı yıkılan insanlarımıza yeterli destek verilmedi. Çiftçilerimiz ikinci ekim için acil maddi destek bekliyorlar. Afet Destek Fonu acil olarak gerekli mali kaynak için devreye girerse vatandaşlarımıza hayırlı bir iş yapmış olur” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA