75 KADIN ÇİFTÇİ ARANIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

75 KADIN ÇİFTÇİ ARANIYOR!


 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında Mersin’de 75 kadın çiftçi iş sahibi olacak.

GİZEM EKİCİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında gerçekleştirilen "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" programı ile kadın çiftçi sayısı arttırılacak.

ÖNCE EĞİTİM ALACAKLAR
Mersin’de aralarında olduğu 16 ilde 75 kadın çiftçiye İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilecek. Eğitimler, "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik düzenlenecek. Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan ve dereceye giren projelerin hayata geçirilmesi sağlanacak.

PROJELER YARIŞACAK
Eğitim sonunda yapılacak olan Proje Pazarı ve Sertifika Dağıtım Töreni sonunda Mersin’i temsil edecek olan kadın çiftçi ve projesi, bakanlığın belirleyeceği bir tarihte 16 il projeleriyle yarışacak. Programa katılacak olan 18-40 yaş genç kadınların en az 1 yıldır çiftçilik yapıyor şartı aranacak. Kadınlar, bitkisel üretim; tahıllar, yemeklik dane baklagiller, seracılık, yem bitkileri, endüstri bitkileri, tıbbi- aromatik bitkiler, bağcılık, sebzecilik, meyvecilik, çiçekçilik, Hayvansal üretim; küçükbaş-büyükbaş hayvancılık, arıcılık, kümes hayvancılığı ipek böcekçiliği, El sanatları; ağaç işleme, sepetçilik, dokuma, işleme- pazarlama, aile işletmeciliği, kırsal turizm konularında proje hazırlayabilecek.
Programa müracaatlar 17 Şubat 2017 tarihine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine yapılacak. Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanıyor.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA