OTOGAR’DA TOMA EŞLİĞİNDE TAHLİYE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OTOGAR’DA TOMA EŞLİĞİNDE TAHLİYE!


 

Mersin’de adeta kangrene dönen yeni otogarda kazanan belediye oldu. Belediyenin başvurusu üzerine çok sayıda çevik kuvvet polisi, TOMA ve zırhlı araç eşliğinde otogar boşaltıldı.

SONER AYDIN 

Mersin’de dönemin belediye başkanı Macit Özcan tarafından 2012’de temeli atılan ve açılışı 2015’de MHP’li Burhanettin Kocamaz tarafından yapılan Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin (MEŞOT) işletmecisi Şimşek Grubu, polis eşliğinde tesisi boşalttı. İletmeci Halit Şimşek ve avukatı, belediye hakkında maddi manevi tazminat davası açacaklarını söyledi. 

POLİS NEZARETİNDE TAHLİYE
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Toroslar Kaymakamlığı, Şimşek Grup’un açtığı dava üzerine danıştayın 29 Ocak 2016’da verdiği “otogar tahliyesini durdurma kararı”na karşı açtığı dava neticesinde Mersin 1. İdare Mahkemesi 3 Şubat 2017’de yürütmeyi durdurma kararını ret etti. Mahkemenin ret kararının üzerine otogarı yıllığı 20 milyon liradan 3 yıllığına Şimşek Gruba kiralayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar Kaymakamlığı'na başvurarak, işletmeci Şimşek Grubun tesisi boşaltmasını talep etti. Toroslar Kaymakamlığı da belediyenin başvurusu üzerine Şimşek Grubu'nun idari olarak otogarı tahliyesine karar verdi. Çok sayıda çevik kuvvet polisi, TOMA ve zırhlı araç ile birlikte otogara giden Toroslar İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Şimşek Grubun otogarı tahliye etmesini istedi. Otogar işletmecisi Halit Şimşek'in, Mersin 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 29 Ocak 2016’da verdiği tahliyeyi durdurma kararını göstermesine rağmen talimatın kendilerine Toroslar Kaymakamlığı tarafından verildiğini ifade eden ekipler, tahliye işlemlerini yerine getirdi. Şimşek Gruba ait ofisler boşaltılırken, Halit Şimşek'in ofisinden de bazı eşyalar dışarı çıkarıldı.

“BELEDİYEYE DAVA AÇACAĞIZ”
Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaları nedeniyle mağdur olduklarını savunan Şimşek, “Biz de yasal haklarımızın peşini bırakmayacağız. Bugüne kadar verdiği maddi manevi giderlerin geri iadesini talep edeceğiz. 2 sene boyunca yaşadığımız tüm sıkıntılarımızın ve kayıplarımızın hesabını mutlaka belediyeden tahsis edeceğiz haklı olarak.B unu biz değil yasalar diyor. Kimse kusura bakmasın. Yasalar karşısında boynumuz kıldan incedir. Her ne kadar belediye yasaları tanımıyor olsa da bizler Şimşek Grup olarak her daim devletimizin milletimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Eminim ki her şey daha güzel olacak. Allah her daim doğrunun dürüstün yanındadır. Danıştayın bu ihaleyi iptal kararından da anlaşıldığı gibi rabbim yine bizi yalnız bırakmadı” ifadelerini kullandı. 

“YENİDEN İHALEYE ÇIKILACAK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçtiğimiz aylarda mecliste yaptığı açıklamada, tahliye işlemlerinin ardından iş yerlerini teker teker kiralayacaklarını söylemişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA